نخود آب
اسلاید 1: www.tabaye.ir
اسلاید 2: نخود را بهتر بشناسید!« نخودآب»
اسلاید 3: نخود آب:بسیاری از اعراب و جنوبیهای خونگرم کشورمان در فصول سرد سال به مصرف غذاهای خاصی همچون نخودآب روی میآورند که البته برخی عربزبانان به آن لبلبی میگویند.این غذای مقوی، مغذی و لذیذ اغلب در سفرهخانههای سنتی یا در کنار خیابان روی چرخدستی پخته و عرضه میشود.
اسلاید 4: با ورود غذاهای فرنگی به سفره ما ایرانیان، مصرف غذاهای حاوی حبوبات کاهش یافته است.در حالی که همین نخودآب که همراه پیاز و ادویه پخته میشود، چنان خواص تغذیهای دارد که اگر سایر استانها به ارزش غذایی و درمانی آن پی ببرند، حتما آن را طبخ و تهیه خواهند کرد.
اسلاید 5: خواص نخود و نخودآب:نخود نه فقط یک غذا، بلکه یک دارو محسوب میشود و چنان که در طب سنتی بر مصرف آن توصیه شده، درباره هیچیک از حبوبات دیگر تاکید نشده است.نخود طبعی گرم و خشک دارد و نخودآب، بهترین غذا در روزهای سرد سال است که به تعدیل مزاج بدن کمک میکند.
اسلاید 6: مصرف آن بهخصوص در روزهای سرد سال تقویتکننده سیستم ایمنی بدن و پیشگیریکننده از ابتلا به بیمارهای عفونی و ویروسی بهویژه سرماخوردگی است.همچنین برای کسانی که بیماریهای خودایمنی همچون اماس دارند، بسیار توصیه میشود.
اسلاید 7: برای کمک به رفع ناباروری توصیه به مصرف نخودآب شده و حتی مصرف روزی یک لیوان آب نخود با کمی عسل و همچنین نخود پخته سفارش شده است.نخود ضمن تثبیت کلسیم استخوانها بهواسطه داشتن منیزیم، سبب تقویت عضلات و رفع اسپاسم میشود.نخود به دلیل داشتن فسفر، تقویتکننده سلولهای عصبی و مغزی است.
اسلاید 8: اسیدفولیک و آهن نخود البته نه به اندازه گوشت، در رفع کمخونی موثر است.نخودآب، به دلیل فیبر زیادی که دارد، ملین است و در پاکسازی و تخلیه رودهها دخالت مستقیم دارد و از ایجاد یبوست پیشگیری میکند.همچنین چون سرشار از ویتامینهای گروه B است، به رفع خستگی و سستی و غم کمک میکند.
اسلاید 9: مصرف مستمر آن به مدت چند ماه برای رفع ریزش مو بسیار موثر است.همچنین آب نخود پخته:برای التیام سرفه و عفونت ریوی مفید است؛درمانکننده گرفتگی صداست؛به کاهش تورم لثهها کمک میکند؛ و پژوهشها نشان داده است، ضدعفونیکننده مجاری ادرار است.
اسلاید 10: نخود را بیشتر بشناسید:نخود سه نوع سفید، سیاه و وحشی دارد که سفید آن بیشتر از وحشی مصرف میشود و نخود سیاه خاصیت درمانی بیشتری دارد.نخود سیاه شکل و شمایلی همچون نخود سفید دارد، اما کمی ریزتر و قویتر از نخود سفید است.نخود سیاه شکننده سنگها و دفعکننده سموم بدن از طریق ادرار است و به عملکرد کبد کمک میکند.استفاده موضعی از آب نخود سیاه برای رفع سردرد و التیام خارش و بیحسی اندامها و تقویت مو موثر است.
اسلاید 11: نقطه ضعف نخودآب:تنها نقطه ضعف نخودآب، نفاخ بودن آن است.برای کاهش این مشکل این غذا را باید بهتدریج و نه یکباره در برنامه غذایی وارد کنید.ضمن این که خیس کردن نخود و خوب پختن آن بهترین روش برای کاهش حالت نفاخی است.زیره و گلپر نیز بهترین راه برای رفع نفخ نخود آب است.
اسلاید 12: طرز تهیه نخود آب:مواد لازم:۱- نخود ۴۰۰ گرم؛۲- پیاز متوسط ۳ عدد؛۳- روغن ۷۵ گرم؛۴- آرد گندم سبوس دار ۱ قاشق غذاخوری؛۵- نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار کافی.
اسلاید 13: طرز تهیه نخود آب: نخود را از شب قبل خیس می کنیم و صاف می کنیم.پیازها را خرد می کنیم با روغن سرخ می کنیم تا طلایی شود.نخودها را به پیاز داغ اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم.نمک و فلفل و زردچوبه و ۴ لیوان آب را اضافه می کنیم.شعله را کم کرده و با حرارت ملایم نخودها را می پزیم.در آخر که نخودها خوب پخته شد، آرد را در نصف استکان آب سرد مخلوط کرده و به نخود اضافه می کنیم.بعد از اینکه چند جوش خورد شعله را خاموش می کنیم.این غذا را میتوانید همراه با آبغوره و یا سرکه میل کنید.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.