وبا
اسلاید 1: تعریف وبا یک بیماری عفونی روده ای است که به علت عدم رعایت بهداشت فردی و مصرف آب و مواد غذایی آلوده ایجاد می شوددوره کمون بیماری 7ساعت تا 10 روز طول می کشددراین مدت نزدیک به 85% فاقد علائم 10% اسهال خفیف و 5- 10% اسهال شدید
اسلاید 2: عامل بیماری وباعامل بیماری وبا ، میکروبی است تحت عنوان ویبریو کلرا که در آب، محیط های مرطوب (3-1 روز) ، میوه ، انواع سبزی ، صدف دریائی و گوشت ( یک هفته )ودر یخ 6-4 هفته باقی می ماندارگانیسم از راه مدفوع افراد مبتلا یا آلوده وارد طبیعت می شود. ولی به خشکی و نور آفتاب تحمل چندانی ندارددر گرمای 56 درجه 30 دقیقه و در آب جوش در چند ثانیه و توسط اکثر ضد عفونی کننده ها به آسانی از بین می رود
اسلاید 3: مخزن بیماری انسان تنها مخزن شناخته شده عفونت وبایی است که می تواند از طریق آلوده کردن آب و مواد غذائی این بیماری منتقل نمایدارگانیسم معمولا از طریق آب و مواد غذائی آلوده وارد بدن شده و بدون تهاجم به روده کوچک از طریق توکسین موجب افزایش آب و الکترولیت به فضای داخل روده می شود
اسلاید 4: علائم بیماری وبااحساس پری و غرغر شکم و سپس اسهال آبکی شبیه به آب برنج بد بو ، با دفعات اجابت مزاج غیر قابل شمارشنبود دل درد و دل پیچه نبود تباستفراغ بدون تهوع قبلیعطش فراوانگرفتگی عضلات پشت پا
اسلاید 5: نحوه انتقال بیماریتماس مستقیم : از طریق دست های آلوده، تماس با مواد دفعی و استفراغ بیماران و ملافه ها و لوازم آلوده تماس غیر مستقیم: مصرف آب آلوده به مدفوع ، مصرف آشامیدنیها و خوراکیهای آلوده مانند انواع سبزی و میوه جات که با آب آلوده شسته شده اندآلودگی ثانویه غذای پخته
اسلاید 6: درماندرمان فوری با مایعات از طریق مصرف الکترولیت های خوراکی و تزریقی و درمان آنتی بیوتیکی و پروفیلاکسی اطراف در تماس
اسلاید 7: پیشگیریشستشوی مرتب دست با آب و صابون ، به ویژه پس از توالت و قبل از غذاشستشوی اصولی انواع سبزی و میوه به روشهای زیرپاکسازیانگل زدائی : استفاده از مایع ظرفشوی 5-3 قطره به ازای هرلیترمیکروب کشی یا ضدعفونی : 10-5 دقیقه در یک ظرف 5 لیتری با نصف قاشق چایخوری پرکلرینشستشوی نهائی با آب سالم
اسلاید 8: پیشگیریخودار از خرید انواع مواد غذائی دست ساز از ددست فروسان به ویژه بستنی ، آب میوه .........پرهیزه از مصرف آب غیر مطمئن و آلودهجوشاندن آب مشکوک به مدت یک دقیقه و اسفاده از کلر مادرتهیه یخ از مکانهای بهداشتیدفع مناسب فاضلابخودداری از مصرف سبزی و سالاد در رستورانهاخوداری از شنا دررودخانه ها و آب های راکدخودداری از نگهداری مواد غذائی خام و پخته در مجاورت همکنترل حشرات و جوندگانجمع آوری و دفع بهداشتی زباله ها
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.