پلی هیدرآمنیوس
اسلاید 1: بسم الله الرحمن الرحیم
اسلاید 2: موضوع : پلی هیدرآمنیوساستاد مربوطه: سرکار خانم مهنیمنبع: بارداری و زایمان ویلیامز1تهیه کننده: فرزانه حمیدپور
اسلاید 3: هیدرآمنیوس:پلی هیدرآمنیوس نیز نامیده می شود.افزایش غیرطبیعی حجم مایع آمنیون دارد.در1-2 درصد حاملگی ها دیده می شود.شک به پلی هیدرآمنیوس بودن:درصورتی که اندازه رحم بیش از محدوده مورد انتظار براساس سن حاملگی باشد
اسلاید 4: هیدرآمنیوس:در پلی هیدرآمنیوس:رحم در لمس سفت(تحت فشار)دشواری در لمس اجزای کوچک جنیندشواری درسمع صدای قلب جنین
اسلاید 5: نمونه شدید پلی هیدرامنیوس:
اسلاید 6: تقسیم بندی هیدرآمنیوس براساس شدت آن:
اسلاید 7: درصورت استفاده ازعمیقترین بسته منفرد مایع آمنیون:هیدر آمنیوس خفیف:8-9.9 سانتی مترهیدرآمنیوس متوسط:10-11.9 سانتی مترهیدرآمنیوس شدید:12 یا بیش از 12 سانتی متر تعریف می شود.
اسلاید 8: :نمای هیدرآمنیوس شدید در سونوگرافی
اسلاید 9: به طور کلی در مقایسه با هیدرآمنیوس خفیف که به طور شایع ایدیوپاتیک و خوش خیم است، هیدرآمنیوس شدید با احتمال بسیار بیشتری دراثر اتیولوژی های زمینه ای به وجود می آید و با عواقبی برای حاملگی همراه است.
اسلاید 10: اتیولوژی:علل زمینه ای شایع هیدرآمنیوس شامل:ناهنجاری های مادرزادی جنین(تقریبا 15% موارد)دیابت(15-20% موارد)علل نادرتر هیدرآمنیوس:عفونت های مادرزادیآلوایمونیزاسیون گلبولهای قرمز
اسلاید 11: عفونت هاعفونت هایی که ممکن است به صورت هیدرآمنیوس تظاهر پیدا کنند شامل:سیتومگالوویروستوکسوپلاسموزسیفلیسپاروویروس
اسلاید 12: هیدرآمنیوس اغلب یکی از اجزای هیدروپس جنینی استعواملی که سبب هیدروپس جنین و جفت می شوند شامل:چندین مورد از اتیولوژی های ذکرشدهبرخی از انواع خاص (ناهنجاریها، عفونتها و آلوایمونیزاسیون)
اسلاید 13: پاتوفیزیولوژی زمینه ای:برونده قلبی بالاکم خونی شدید جنیندیابت شیرین:غلظت گلوکز مایع آمنیون درزنان دیابتی بیشتر از زنان فاقد دیابت استممکن است AFI با غلظت گلوکز مایع آمنیون ارتباط داشته باشد.
اسلاید 14: دیابت شیرین:هیپرگلیسمی مادر سبب هیپرگلیسمی جنین می شوددر نتیجه آن، دیورز اسموتیک جنین به داخل کمپارتمان مایع آمنیون رخ می دهد.
اسلاید 15: ناهنجاریهای مادرزادی:اختلالات شدید دستگاه عصبی مرکزی :آننسفالیهیدرآننسفالیهولوپروزنسفالیکه در اثر مختل کردن روند بلع جنین سبب هیدرآمنیوس می شوند.
اسلاید 16: ناهنجاریهای مادرزادی:
اسلاید 17: ناهنجاریهای مادرزادی:اختلالات شدید قفسه سینه جنین:فتق دیافراگمیناهنجاری کیستیک آدنومائیداحتباس ریویممکن است در اثر انحراف مدیاستن و اختلال بلع (و گاهی اوقات پیدایش هیدروپس) سبب هیدرآمنیوس شوند.انسداد بخش فوقانی دستگاه گوارش جنین (آترزی مری یا دوازدهه ) اغلب با هیدرآمنیوس همراه است.
اسلاید 18: ناهنجاریهای مادرزادی:
اسلاید 19: ناهنجاریهای مادرزادی:
اسلاید 20: ناهنجاریهای مادرزادی:تومورهای زیر با وجود نادر بودن به کرات با افزایش غیرطبیعی حجم مایع آمنیون همراه هستند:تراتوم ساکروکوکسیژئال جنینینفروم مزوبلاستیک جنینیکوریوآنژیومهای بزرگ جفت
اسلاید 21: ناهنجاریهای مادرزادی:شدت هیدرآمنیوس، با احتمال ناهنجار بودن نوزاد ارتباط دارد.در صورت همراهی هیدرآمنیوس با محدودیت رشد جنین، خطر ناهنجاری افزایش چشمگیری پیدا می کند.اگرچه اختلالات حجم مایع آمنیون با ناهنجاریهای مادرزادی در ارتباط هستند، معمولا عکس این قضیه صادق نیست.
اسلاید 22: حاملگی چندقلویی:
اسلاید 23: حاملگی چندقلویی:در حاملگی های تک کوریونی، هیدرآمنیوس یک ساک و اولیگوهیدرآمنیوس ساک دیگر معیار تشخیصی سندروم ترانسفوزیون قل به قل است.هیدرآمنیوس شدید در حاملگی های چندقلویی همانند حاملگی های تک قلویی از ارتباط پرقدرتی با ناهنجاریهای جنینی برخوردار است.
اسلاید 24: هیدرآمنیوس ایدیوپاتیک:هنگامی که علت آشکاری برای هیدرآمنیوس وجود ندارههیدرآمنیوس از نوع ایدیوپاتیک در نظر گرفته می شود.گزارش شده است که در حاملگی های همراه با هیدرآمنیوس ایدیوپاتیک، احتمال وزن بالای 4000 گرم در هنگام تولد نوزاد حداقل به دو برابر می رسد.یکی از دلایل این ارتباط این است که جنین های بزرگتر برونده ادراری بیشتری دارندو ادرار جنین بیشترین سهم را در حجم مایع آمنیون دارد.
اسلاید 25: هیدرآمنیوس ایدیوپاتیک خفیف، با بیشترین شیوع یافته ای خوش خیم است و پیامد های حاملگی در این موارد معمولا خوب هستندعوارض:اگر هیدرآمنیوس شدید نبوده یا به سرعت ایجاد نشده باشد علایم مادری کم تعداد خواهد بوددر هیدرآمنیوس مزمن: مایع به تدریج تجمع می یابد اتساع بیش از حد شکم با ناراحتی اندک تحمل می شود
اسلاید 26: عوارض:هیدرآمنیوس حاد:معمولا در مراحل زودتر حاملگی رخ می دهدممکن است سبب لیبر قبل ازهفته 28یا سبب علایمی شود که شدت ناتوانی حاصل از آنها انجام مداخلات را ضروری می سازد.علایم ممکن است در اثر فشار اعمال شده در داخل رحمی که دچار اتساع بیش از حد استو یا در اثر فشاری که بر اعضا مجاور اعمال می شود به وجود می آید.
اسلاید 27: عوارض:در مواردی که اتساع بسیار شدید است، مادر ممکن است دچار چنان درجاتی از تنگی نفس و ارتوپنه شود که فقط در حالت سرپا قادر به تنفس راحت باشد.ممکن است دراثر فشردگی سیستم وریدی اصلی توسط رحم بزرگ، ادم ایجاد شود، که معمولا در اندام های تحتانی، ولو و دیواره شکم از بیشترین شدت برخوردار است.در موارد نادر، اولیگوری در اثر انسداد حالب در اثر رحم بزرگ به وجود می آید.
اسلاید 28: عوارض مادری:دکولمان جفت اختلال عملکرد رحمخونریزی پس از زایمانخوشبختانه دکولمان جفت نادر است، ممکن است در اثررفع سریع فشار از رحم دچار اتساع بیش از حد، که به دنبال پارگی پرده های جنینی یا کاستن از حجم مایع آمنیون با اهداف درمانی رخ می دهد، به وجود می آید.
اسلاید 29: عوارض مادری:در موارد پارگی پیش از موعد پرده ها، گاهی اوقات دکولمان جفت روزها یا هفته ها پس ازپارگی آمنیون (آمنیورکسی) رخ می دهد.اختلال عملکرد رحم به دنبال اتساع بیش از حد، ممکن است سبب:آتونی بعد از زایمانو خونریزی بعد از زایمان شود.
اسلاید 30:
اسلاید 31: پیامدهای حاملگی:تعدادی از پیامدهای حاملگی که براساس گزارشها در موارد هیدرآمنیوس افزایش می یابند شامل:افزایش میزان زایمان سزارین حدود 3 برابروزن بالای 4000 گرم در هنگام تولدمهمتر از همه افزایش میزان مرگ و میر پری ناتال است، حدود4برابر
اسلاید 32: پیامدهای حاملگی:در مواردی که هیدرآمنیوس در جنین های مبتلا به محدودیت رشد شناسایی می شود؛ میزان خطر بیش از پیش افزایش می یابد.گزارش کردند که ترکیب این دو عامل به طور مستقل با افزایش 20 برابر میزان مرگ ومیر پری ناتال همراه است.همچنین ارتباط شناخته شده ای با تریزومی 18دارد.
اسلاید 33: پیامدهای حاملگی:اتساع رحم در اثر هیدرآمنیوس←افزایش اندازه رحم به اندازه حاملگی ترم←زایمان پره ترمدر مورد هیدرامنیوس ایدیوپاتیک عموما ارتباطی با زایمان پره ترم دیده نشده است.در مقابل هیدرآمنیوس شدید و هیدرآمنیوس همزمان با ناهنجاریهای جنینی شناخته شده، با زایمان پره ترم در ارتباط بوده اند.
اسلاید 34: تدابیر درمانی:هیدرآمنیوس اتیولوژی های متنوعی دارد ودراکثر موارد، درمان در جهت علت زمینه ای صورت می گیرد.گاهی اوقات، هیدرآمنیوس شدید سبب لیبر پره ترم زود هنگام یا بروز اختلال تنفسی در مادر می شود.در این موارد ممکن است آمنیوسنتزحجیم که آمنیورداکشن نامیده می شود ضرورت پیدا کند.
اسلاید 35: تدابیر درمانی:در آمنیورداکشن عموما حدود 1000-1500 میلی لیتر مایع به آهستگی و تقریبا در عرض 30 دقیقه (بسته به شدت هیدرآمنیوس وسن حاملگی) کشیده می شود.هدف از این کار رساندن مجدد حجم مایع آمنیون به محدوده فوقانی طبیعی است.
اسلاید 36: تدابیر درمانی:اگر هیدرآمنیوس به حدی شدید باشد که آمنیورداکشن را ضروری سازد، تقریبا در تمام موارد دارای اتیولوژی های زمینه ای استو نوبتهای بعدی آمنیورداکشن ممکن است هفته ای یکبار و یا حتی هفته ای دوبار ضرورت داشته باشند.
اسلاید 37: عوارض آمنیورداکشن:آمنیورداکشن به طور تیپیک دراواخر حاملگی صورت می گیرد وبا خطرهای اضافی شامل:پارگی پرده هالیبر پره ترم یا تشدید لیبر پره ترمو دکولمان جفت همراه است.
اسلاید 38: THE END21 December،2015
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.