این پاورپوینت به زبان فارسی می باشد و مناسب برای ارائه در رشته های پزشکی.میکروبیولوژی.پرستاری و پیراپزشکی می باشد تعداد صفحات این پاورپوینت:۳۴

مهدیه

34 صفحه
834 بازدید
22 مرداد 1400

صفحه 1:

صفحه 2:
کربوهیدرات ها پلي هيدروكسي آلدئیدها یا پلي هيدروكسي کتون ها فراوان ترین بیومولکول هاي زمین فرمول عمومي . ‎(CH2O0)n‏ بعضي از آنها داراي نیتروژن » فلور یا گوگرد در ساختمان خود مي باشند منبع انرژي و سوخت حفظ و انتقال اطلاعات ژنتیکم شرکت در ساختمان دیواره سلولي و اسکلت خارجي برخي ارگانیسم ها شرکت در ساختمان غشاء

صفحه 3:
0) مونوساکاریدها : تنها از يك واحد قندي حاصل شده اند. ) اولگیوساکارید ها : دو تا ده واحد مونوساكاريدي دارند و مهم ترین آن ها دی ساکاریدها مي باشند. 9) پلي ساکاریدها : بیش از ده واحد مونوساكاريدي دارند و به صورت هومو یا هترو پلي ساکاریدها وجود دارند.

صفحه 4:
آلدنیدها یا کتونهای با حداقل دو گروه هیدروکسیل مي باشند جامد كريستلي ‎Soe‏ # ۷ محلول در آب ‎H—C—OH‏ ‏اکثرا شيرين مزه ‎oe‏ ‏| ا ‎An Aldose A Ketose‏

صفحه 5:
آلوزها -1 کتوزها -2

صفحه 6:
0 Ho ببعوير بيمغير 0 HOCH on 0H ‏تا‎ 0 يعور 0 ام ‎con‏ ‏00-0 امس( ‎Ho CoH‏ #مسع سب مریم ‎dose‏ مه مه ‎HoH‏ بإمعهر ‎HOCH HOCH‏ سمعير معو ‎HoH 35‏ سس مود ی 0 يمعو ابوه ۷ 04 ميت ‎Mannose ——_oGulse‏

صفحه 7:
0 ۳ ما۵ ان

صفحه 8:
تمام مونوساكاريدها ب4 جز ديهيدروكسياستزدارلهحدلقليككربننامتقارندر - .ساختار خود بوده بنابرلین‌دارایلیزومر فضايي‌ميی اشند 0 : _-CH,OH HOH Dihydroxyacetone - تعداد مراکز کایرال در کتوزها يکي کمتر ازآلدوزها بوده درنتیجه تعداد ايزومرهاي آنها نیز نصف همتاهاي آلدوزي هایشان است.

صفحه 9:
ورب 0 ۷ بر ‎ne Sex‏ 0 ‎OHH YL‏ ره ‎ee Pal ffi‏ 1 ‎H OH 5‏ م ‎HOH‏ يلم ‎sl_qu -p-Glucopyranose‏ 25 0 بيت ‎He on SR‏ اكت ‎on =| PAS‏ 4 4 او 36 ‎Ho‏ ‏مرب ‎H ‘OH Se‏ مير 10-0 ۵۷ ۵ بر 1 ‎Hew) 7‏ مردام ‎HON 4 pa‏ باس ‎(open-chain form) i OH mech‏

صفحه 10:
1 0 ‏بون الات‎ : iS ah wore gH - ‏الي‎ 4 1 “Fy 4 9 (A408 1 1 ‏اب‎ ‎HCH a set 4 oH 2-7 / 0 ۳ 0 H OH H (tH o-Fructose o-0-Fructofuranose (open-<hain form) (@ qc fom of fructose) .گلوکوز»گالاکتوز و مانوز عمدتاً داراي فرم هاي پيرانوزي و فروکتوز و ربیوزعمدتا داراي فرم هاي فورانوزي هستند

صفحه 11:
B-p-Glucopyranose

صفحه 12:
۷0 ها 0 با ‎H‏ ‎OH H‏ ‎-p-Fructofuranose‏ ‎H H‏ ‎H hOH 0 on‏ ‎H H J‏ ‎KH HO‏ ۱ ۲ مرب ‎Ho oH HO‏ ‎oH OH‏ 1 ‎-0-Fructopyranose B-o-Fructopyranose‏

صفحه 13:
انواع ایزومرها در مونوساکاریدها ايزومرهاي عاملي ايزومرهاي فضايي + آنانتیومرها دیاستومرها آنومرها Enantiomers mieror images) Enantiomera mirror imagen)

صفحه 14:
لوط رانسیق - مخلوط راسميك به مخلوطي از لیزومرهای يك قند مي گویند که فاقد فعالیت نوري مي باشند - هیچ ارتباطي بين .| و (] بودن قند و راست گرد و چپ گردان (از لحاظ نوري)وجود ندارد: براي مثال گلوکز (دکستروز) راست گرد و فروکتوز چپ گرد است - از هیدرولیز سوکروز راست گرد توسط آنزیم ساکاراز مخلوطي از گلوکوز راست گرد و فروکتوز چپ گرد حاصل مي شود که چپ گرد بودن فروکتوز غالب مي شود.به همین دلیل سوکروز را قند معکوس مي نامند.

صفحه 15:
انواع ايزومرها در ۱ * اپي مرها ‎‘CHO ‘CHO "CHO‏ ‎won 13-0-07‏ شور مب ‎Hot Hot‏ ‎H=C_OH 1304 —H‏ 11-0-07 ‎OH‏ وكير و ‎OH‏ وكير ‎°CH,OH °CH,OH °CH,OH‏ ‎D-Mannose p-Glucose p-Galactose‏ (epimer at C-2) (epimer at C-4)

صفحه 16:
777 ee or 'H,OH 'H,OH 0 0 ۳ 11 1 ‏زا‎ ‎HN ‏آمیناسیون سس‎ 0 ۲۲ 1 H 11 NH B--Gelactosemine _f--Mannosamine 20H HOH 9 11 11 131 11 116 8 11 ۲ ۳ ls B-D-Glucosamine —N-Acetyl,#-n-glucosamine 16

صفحه 17:
777 ee or © اکسیداسیون: الف) اکسیداسیون عامل آلدنيدي: تولید اسيدآلدونيك (تبدیل گلوکز به اسیدگلوکونیك) ب) اکسیداسیون عامل الكلي نوع اول: تولید اسید اورونيك (تبدیل گلوکوز به گلوکورونيك اسید) ج) اکسیداسیون عامل آلدنيدي به همراه عامل الكلي نوع اول: تولید اسید آلداريك یا اسید ساكاريك مثل تبديل كلوكز به كلوكاريك و تبديل كالاكتوز به كالاكتوساكاريك(اسيدموسيك) 17

صفحه 18:
777 ee or 2 احیا مونوساکاریدها: با تبدیل گروه هاي عاملي به گروه هیدروکسیل يك پلي اول حاصل ميشود. مثل تبدیل گلوکز به سوربیتول مانوز به مانیتول, گالاکتوز به دولسیتول. - کتون ها دو نوع پلي ال مي سازند: مثل تبدیل فروکتوز به سوربیتول و مانیتول.

صفحه 19:
Rat | ۱۳ ‏ار‎ ren) داكسي شدن قندها: 1

صفحه 20:
777 ee or )فعال شدن از طریق فسفریله شدن یا واکنش با نوکلئوزید دي فسفات ها CH», —O—PO3” 9 ae 11 OH H He 11 B-D-Glucose 6-phosphate )ایجاد پيوندهاي گليكوزيدي و تولید گلیکوپروتئین ها 20

صفحه 21:
مشتقات مهم مونوساکاریدها (- لستیل‌نورامينيك لسید یا سیا لك لسیدح كربن شماره 1 مانوز آمین به کربن 0پیرووات وصل مي شود OH H ‏ینآ‎ N-Acetylneuraminie acid (asialic acid)

صفحه 22:
موراميك اسید(اسید لاكتيك+گلوکو زآمین): CHy Muramic acid _-N-Acetylmuramic acid

صفحه 23:
OH H HO OH > HO H ۳ 5575 لد ‎a-p-Glucose B-v-Glucose‏ ‎hydrolysis] | condensation‏ 4,0 ىل مير 01301" 5 6 J \ Ht a “\ on HY HO ‏سس‎ ‎H OH Maltose a-D-glueopyranosyl-(1—+4)-p-glucopyranose

صفحه 24:
دي ساکاریدها ‎[Table 14-4, Disaccharides of Physiologic Importance‏ Sugar | Compostion ‏عهو5 اه سک‎ | ‏مس‎ ruts and vegetables ‏مسا‎ ladose ‏اما وهی له هه اس ح تایح‎ ofadas alas lads to atseintlerance—danhis and ‏عولد | ده موس‎ maybe ented inthe un inpregnancy lstose O-r>-glucpyanash=4}--0- ‏وا هو ها موی‎ ‏کی‎ ‘germinating cereals and mat somatose|O-a-o-glunpyranasyi-6)<-2- Enzymic hydrolysis of starch (the ranch ‏جارد معدم رت‎ هه دنله هه ها له اکتا ‎smal anouts),mahly‏ ملع حلطدمودین ووارقها ‎sed at al ost tabve‏ اه او مس [Trhalse |O-to-ghroyranas(+I}2-0- yeasts andfung; the mah sugar onset |guopyrancside |

صفحه 25:
دي ساکاریدها ۰ _تنها ديساكاريدهايي خاصیت احیا كنندگي دارند که حداقل يك کربن آنومر آزاد داشته باشندءاز اين رو ترهالوز و سوکروز فاقد خاصیت احیا كنندگي مي باشند. ‘Trehalose a-pglucopyranosyl a-p-glucopyranoside Gle(a1+1a)Gle °CH,OH ‏مير‎ ‎7۸-0 ‎1 ‎*\ on H HO 8 H OH Sucrose ‘a-p-ghicopyranosyl 6-D-fructofuranoside Glealo26)Fru

صفحه 26:
پلي ساکاریدها (گلیکان ها) الف) همو پلی ساکاریدها: پليمرهايي از يك واحد قندي هستند ب)هترو پلي ساکاریدها: دو يا چند نوع مونوساکارید دارند

صفحه 27:
)- نشاسته: ng Sale (a) amylose 'cH,0% jo. ‏رةه‎ NH Sonn} 9 ۳ branch On | point 9 “cH, a \s

صفحه 28:
همو پلی ساکاریدها © گلیکوژن: 7 5 مشابه آمیلو پکتین» با اين تفاوت كه به ازاي هر نا 3) گلوکوز ی پیوندآلفا و 0 دارد(انشعابات بيشتري دارند) 9- سلولوز: ۱ پلي ساکارید ساختماني دیواره سلولي گیاهان» «]-گلوکز با اتصال بتا 4و ج) پلی ساکارید ساختماني موجود در اسکلت خارجي بندپایان» لا|-اسنیل گلوکز آمین با اتصالات بتا 4و 6 ae ‏اینولین:‎ -© قند ذخیره اي برخي گیاهان بوده »پلي مر فروکتوز است

صفحه 29:
6 پپتیدوگلیکان باكتري: حاصل اتصال ۵1-4 بین لاستیل گلوکوز آمین و ل۸-استیل نورامينيك اسید است که از طریق اتصالات عرضي به هم وصل شده اند. پني سیلین پیوند 01-4 اتصالات عرضي را از بین مي برند. © ليبيو بلي ساكا ريدها

صفحه 30:
30 N-Acotylglucosamine (GIcNAc) N-AcetyImuramic acid (Mur2Ac) Pentaglycine cross-link, FIGURE 7-22. Peptidoglycan. Shown here is the peptidoglycan of the cell wall of Staphylococcus aureus, a gram-positive bacterium. Pep- tides (strings of colored spheres) covalently link N-acetylmuramic acid residues in neighboring polysaccharide chains. Note the mixture of 1 and p amino acids in the peptides. Gram-positive bacteria have a pen- taglycine chain in the cross-link. Gram-negative bacteria, such as E. coli, lack the pentaglycine; instead, the terminal p-Ala residue of one tetrapeptide is attached directly to a neighboring tetrapeptide through either 1-Lys or a lysine-like amino acid, diaminopimelic acid.

صفحه 31:
- پروتنوگلیکان ها یا موکو پلي ساکاریدها: حاصل اتصال گلیکوززآمینوگلیکان با پروتئین ها مي باشند ۱ ION EYE SSP Ope SET Cs در ترکیب این ساختارها قندهای آمین دار و مشتقات استيلي آن ها و ‎Bree eee eee ee Ce rt Perr es‏ 31

صفحه 32:
32 HoH, هه Gal ‘Chondreitin auto (Note: There i also a 6-suitate) OOH, B-Glucuronic acid —_-NeAcetlgaactosamine sutate Heparin مومع ee یموب ۱

صفحه 33:
هتروپلي ساکاریدها 4- گلیکو پروتئین ها

صفحه 34:
N-linked, Asn Ser in ER & Golgi ۹ O-linked, Ser, 1 H a 5 ‏اضر‎ ‎‘H ‎orice ‎HO] 40 OH HN. _-CHs { 0 0-۱064 N-linked GIcNAc

39,000 تومان