تفکر
اسلاید 1: بسم الله الرحمن الرحیمتهیه کننده: مهران نوری انگورانیموضوع: تفکردبیر: جناب آقای نوروزیکلاس سوم7
اسلاید 2: تفکر در قرآن کریم سوره آل عمران آيه 191: الَّذِينَ يَذْكُرُونَ اللّهَ قِيَاماً وَقُعُوداً وَعَلَىَ جُنُوبِهِمْ وَيَتَفَكَّرُونَ فِي خَلْقِ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ رَبَّنَا مَا خَلَقْتَ هَذا بَاطِلاً سُبْحَانَكَ فَقِنَا عَذَابَ النَّارِ : كساني كه خدا را ايستاده و نشسته و بر پهلوهايشان افتاده ( و در همه اوضاع و احوال خود ) ياد ميكنند و درباره آفرينش ( شگفتانگيز و دلهرهانگيز و اسرارآميز )
اسلاید 3: ادامه قرآنآسمانها و زمين ميانديشند ( و نقشه دلربا و ساختار حيرتزاي آن ، شور و غوغائي در آنان برميانگيزد ، و به زبان حال و قال ميگويند : ) پروردگارا ! اين ( دستگاه شگفت كائنات ) را بيهوده و عبث نيافريدهاي ؛ تو منزّه و پاكي ( از دست يازيدن به كار باطل ! ) ، پس ما را ( با توفيق بر انجام كارهاي شايسته و بايسته ) از عذاب آتش ( دوزخ ) محفوظ دار .
اسلاید 4: تفکر در قرآن2 سوره أنعام آيه 50 قُل لاَّ أَقُولُ لَكُمْ عِندِي خَزَآئِنُ اللّهِ وَلا أَعْلَمُ الْغَيْبَ وَلا أَقُولُ لَكُمْ إِنِّي مَلَكٌ إِنْ أَتَّبِعُ إِلاَّ مَا يُوحَى إِلَيَّ قُلْ هَلْ يَسْتَوِي الأَعْمَى وَالْبَصِيرُ أَفَلاَ تَتَفَكَّرُونَ ( اي پيغمبر ! بدين كافران ) بگو : من نميگويم گنجينههاي ( ارزاق و اسرار جهان ) يزدان در تصرّف من است ( چرا كه الوهيّت و مالكيّت جهان تنها و تنها از آن خداي سبحان است و بس ) و من نميگويم كه من غيب ميدانم ( چرا كه كسي از غيب جهان باخبر است كه در همه مكانها و زمانها حاضر و ناظر باشد كه خدا است ) و من به شما نميگويم كه من فرشتهام . ( بلكه من انساني همچون شمايم . اين است عوارض بشري از قبيل : خوردن و خفتن و در كوچه و بازار راه رفتن ، در من ديده ميشود ، جز اين كه به من وحي ميشود و ) من جز از آنچه به من وحي ميشود پيروي نميكنم ( و سخن كسي جز سخن خدا را نميشنوم و تنها به فرمان او راه ميروم ) . بگو : آيا نابينا و بينا ( و كافر سرگشته و مؤمن راه يافته ، در شناخت اين حقائق ) يكسانند ؟ ( و هر دو مساوي در پيشگاه يزدانند ؟ ) مگر نميانديشيد ( تا در پرتو عقل ، حق برايتان نمودار و آشكار شود ؟ ) .
اسلاید 5: حدیث تفکرقال الامام علی - علیه السّلام - : لا عِبادَةَ كَالتَّفكُّرِ فی صَنْعةِ اللهِ عزّوَجلّ.امام علی - علیه السّلام - فرمود: هیچ عبادتی مانند اندیشیدن در صنع (خلق) خدای عزوجل نیست.«امالی طوسی، ص 146»
اسلاید 6: داستان تفکرروزگاری یک کشاورز در روستایی زندگی می کرد که باید پول زیادی را که از یک پیرمرد قرض گرفته بود، پس می داد.کشاورز دختر زیبایی داشت که خیلی ها آرزوی ازدواج با او را داشتند.وقتی پیرمرد طمعکار متوجه شد کشاورز نمی تواند پول او را پس بدهد، پیشهاد یک معامله کرد و گفت اگر با دختر کشاورز ازدواج کند بدهی او را می بخشد، و دخترش از شنیدن این حرف به وحشت افتاد و پیرمرد کلاه بردار برای اینکه حسن نیت خود را نشان بدهد گفت : اصلا یک کاری می کنیم، من یک سنگریزه سفید و یک سنگریزه سیاه در کیسه ای خالی می اندازم، دختر تو باید با چشمان بسته یکی از این دو را بیرون بیاورد. اگر سنگریزه سیاه را بیرون آورد باید همسر من بشود و بدهی بخشیده می شود و اگر سنگریزه سفید را بیرون آورد لازم نیست که با من ازدواج کند و بدهی نیز بخشیده می شود، اما اگر او حاضر به انجام این کار نشود باید پدر به زندان برود…
اسلاید 7: ادامه داستاناین گفت و گو در جلوی خانه کشاورز انجام شد و زمین آنجا پر از سنگریزه بود. در همین حین پیرمرد خم شد و دو سنگریزه برداشت.دختر که چشمان تیزبینی داشت متوجه شد او دو سنگریزه سیاه از زمین برداشت و داخل کیسه انداخت. ولی چیزی نگفت !سپس پیرمرد از دخترک خواست که یکی از آنها را از کیسه بیرون بیاورد.اگر خوب موقعیت را تجزیه و تحلیل کنید می بینید که سه امکان وجود دارد :۱٫ دختر جوان باید آن پیشنهاد را رد کند.۲٫ هر دو سنگریزه را در بیاورد و نشان دهد که پیرمرد تقلب کرده است.۳٫ یکی از آن سنگریزه های سیاه را بیرون بیاورد و با پیرمرد ازدواج کند تا پدرش به زندان نیفتد.
اسلاید 8: ادامه داستانلحظه ای به این شرایط فکر کنید. هدف این حکایت ارزیابی تفاوت بین تفکر منطقی و تفکری است که اصطلاحا جانبی نامیده می شود. معضل این دختر جوان را نمی توان با تفکر منطقی حل کرد…به نتایج هر یک از این سه گزینه فکر کنید، اگر شما بودید چه کار می کردید ؟!و این کاری است که آن دختر زیرک انجام داد :دست خود را به داخل کیسه برد و یکی از آن دو سنگریزه را برداشت و به سرعت و با ناشی بازی، بدون اینکه سنگریزه دیده بشود، وانمود کرد که از دستش لغزیده و به زمین افتاده. پیدا کردن آن سنگریزه در بین انبوه سنگریزه های دیگر غیر ممکن بود !!!در همین لحظه دخترک گفت : آه چقدر من دست و پا چلفتی هستم ! اما مهم نیست. اگر سنگریزه ای را که داخل کیسه است دربیاوریم معلوم می شود سنگریزه ای که از دست من افتاد چه رنگی بوده است
اسلاید 9: ادامه داستانو چون سنگریزه ای که در کیسه بود سیاه بود، پس باید طبق قرار، آن سنگریزه سفید باشد. آن پیرمرد هم نتوانست به حیله گری خود اعتراف کند و شرطی را که گذاشته بود به اجبار پذیرفت و دختر نیز تظاهر کرد که از این نتیجه حیرت کرده است. نتیجه ای که ۱۰۰ درصد به نفع آنها بود.۱٫ همیشه یک راه حل برای مشکلات پیچیده وجود دارد.۲٫ این حقیقت دارد که ما همیشه از زاویه خوب به مسایل نگاه نمی کنیم.۳٫ هفته شما می تواند سرشار از افکار و ایده های مثبت و تصمیم های عاقلانه باشد.تپهای وجود ندارد که دارای سراشیبی نباشد
اسلاید 10: شعر تفکرچون تـفـکر می کنـی بـرجـان خـود پـی بـه راز خـلـقـت جـانـان بـری تا نباشی مخلص و بـی غـل و غـش ایـن نشـایـد تـحـفـه شـاهـان بری ذوب شو دروصلت دیـدار دوسـت تـا بـه حـکـمـت لـذّت یـاران بـری او لقائت را به جـان و دل خــرد خـوش لقـائـی را بـه هشیـاران بـری خوش گزاری باشد ازامراض دل بـأیــد آن را دکـتـر و درمـان بـری تو خودت مائی ومن درکار نیست این خودش از بندگی ست فرمان بری «واحدا» تو ذره أی از کائـنـات خـود گـذار و صحـبـت ازجـانان بری
اسلاید 11: عکس
اسلاید 12: عکس
اسلاید 13: حدیث2قال رسول الله - صلی الله علیه و آله - : فِكْرَةُ ساعَةٍ خَیرٌ مِنْ عبادَةِ سنَةٍرسول خدا - صلی الله علیه و آله - فرمود: ساعتی اندیشه كردن بهتر از یك سال عبادت است. «بحارالانوار، ج 71، ص 326»
اسلاید 14: حدیث3قال الامام علی - علیه السّلام - : اَصْلُ العقلِ الفِكرُ وَ ثَمَرتُهُ السَّلَامَةُ. امام علی - علیه السّلام - فرمود: ریشة عقل، اندیشه است و ثمره اش سالم ماندن. (از خطا، لغزش و گناه یا عذابآخرت) «غررالحكم، ح 3093»
اسلاید 15: عکس
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.