تقلبات در مواد غذایی
اسلاید 1: تقلبات در مواد غذایی نجمیه بنی فاطمه-کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان صدوق
اسلاید 2: فلینطر الانسان الی طعامه پس انسان به قوت و غذای خود به چشم خرد بنگرد (سوره عبس آیه 24)با افزایش روز افزون جمعیت تهیه غذای کافی یکی از مسائل پیچیده و مهم ممالک مختلف دنیا بویژه کشورهای جهان سوم به شمار میرود علاوه بر مشکلات کمبود مواد غذایی معضلاتی چون تقلبات در مواد غذایی , فساد مواد غذایی , عدم رعایت اصول بهداشتی در تهیه , تبدیل و نگهداری و توزیع و مصرف این مواد موجب بروز مشکلاتی شده است
اسلاید 3: تقلبات در مواد غذاییدسته بندی انواع تقلب به لحاظ ميزان خطر: 1 - تقلب کم خطر : مانند افزودن نشاسته به ماست به منظور قوام بيشتر آن 2 - تقلب خطرناک : استفاده از رنگ سبز صنعتی برای زيبا ساختن خيارشور
اسلاید 4: انواع ديگرتقلب1 - فروش يک ماده غذايي به جای ماده غذايي ديگر مانند پودر لوبيا سبز به جای پودر پسته 2 - مخلوط کردن يک ماده غذايي با مواد غذايي مشابه ارزان قيمت مثل اضافه کردن روغن نباتی جامد به کره 3 - عدم رعايت استاندارد يا فرمول ثبت شده در تولید محصول مانند کم بودن درصد چربی شيرهای استريليزه و هموژنيزه نسبت به ميزانی که در فرمول ترکيبات آنها ثبت شده است 4 - فروش و عرضه ماده غذايي فاسد يا عرضه ماده غذايي تاريخ گذشته 5 - استفاده از رنگ ها و اسانس ها و ساير مواد افزودنی غير مجاز مانند رنگهای صنعتی برای خوش رنگ کردن شيريني جات 6 - كم و زياد کردن ترکيبات يک ماده غذايي : گرفتن چربی شير يا اضافه کردن آب به آن
اسلاید 5: اهمیت مبارزه با تقلباتاز نظر بهداشتی: بعلت مضر و خطرناک بودن مواد اضافه شدهاز نظر اقتصادی: ارزش ماده خریداری شده کمتر از پول پرداخت شده استاز نظر اجتماعی : کاهش اعتماد مصرف کننده به فرایند تولید و اشاعه تقلب در جامعه
اسلاید 6: نمونه هایی از تقلب در مواد غذایی
اسلاید 7: تقلب در شير - مخلوط کردن شير حيوانات مختلف - اضافه کردن آب - اضافه کردن نشاسته - اضافه کردن جوش شيرين - افزودن کرومات و بي کرومات
اسلاید 8: تقلب در کرهاضافه کردن آب به کره:. - اضافه کردن چربي هاي حيواني يا نباتي -اضافه کردن مواد رنگي - افزودن بي کرومات به کره
اسلاید 9: تقلب در کشک وماست استفاده ازمخلوط آرد و روغن نباتي و اسانس در تهیه و عرضه بعنوان کشک مرغوب افزودن نشاستهاستفاده از دستمال کاغذی
اسلاید 10: تقلبات در فرآورده هاي گوشتي
اسلاید 11: گوشت قرمزافزودن مواد ازته غیر پروتئینی به نحوی که در آزمون های کنترل، مقدار ازت بالاتر به نظر برسدافزودن پودر استخوان به فرآورده هایی مانند سوسیس و کالباسمخلوط کردن گوشت با گوشت حیوانات ارزان قیمتافزودن پودر خون به همبرگر و سوسیس و کالباسرعایت نکردن فرمول و استاندارد فرآورده های گوشتی و افزودن مقادیر زیاد محصولات ارزانتر مثل آرد و سویا در تهیه سوسیس وکالباس و همبرگرافزودن نیتریت و نیترات به مقدار بیش از حد، برای بهبود رنگ و جلوگیری از رشد میکروارگانیسم ها در تهیه سوسیس وکالباس و همبرگر
اسلاید 12: ماهی و مرغرنگ کردن شُش ماهی های فاسد و مانده با مرکورکوروم (MERCUROCHROME) یا خون حیوانات و فروش به نام ماهی تازه انداختن مرغ کشته در آب تا مقداری آب به خود گرفته و سنگین تر شود.
اسلاید 13: تقلب در ادويه ها
اسلاید 14: زعفران 1- استفاده از پرچم گياه گل رنگ و گياهان مشابه و مخلوط با زعفران2- استفاده از ريشکهاي اطراف ذرت و تبدیل آن با کمک رنگ هاي مصنوعي به زعفران
اسلاید 15: فلفل و زرد چوبهمخلوط موادي نظير خاک اره نرم، پوست گردوو فندق آسیاب شده، آرد نخودچي، هسته خرما آسیاب شده، تفاله زيتون و مواد مشابه با پودر فلفل فرنگي يا خردل سياه. مخلوط موادي نظير آرد يا نان خشک، پوست پسته وکمي زردچوبه با يکديگر
اسلاید 16: آب ليمو و آب غوره1- اضافه کردن اسيداستيک يا جوهر ليمو به عصاره حاصل از مخلوط آب ولرم و کاه زبر. 2- اضافه کردن آب به ليموي آب گرفته و چرخ شده سپس قسمت مايع را جدا کرده و جوهرليمو به آن اضافه مي کنند. مخلوط جوهر ليمو با آب و کمي آب غوره.
اسلاید 17: رب گوجه فرنگي جوشاندن مخلوط رب گوجه فرنگي و پوره ي کدو يا کدوي پخته و له شده. 2- افزودن سيب زميني پخته و له شده به رب 3- اضافه کردن نشاسته به رب گوجه فرنگي برای سفت و غليظ شدن آن
اسلاید 18: چای استفاده از رنگ و طعم مصنوعی درتفالههای خشک شده چای وعرضه آن به نام چای مرغوب
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.