خطر پذیری ناشی از زلزله، در آتش نشانی، هلال احمر، محیط زیست
اسلاید 1: (همیاری شهرداری)موضوع : خطرپذیری زلزلهاستاد : مهندس عابديانمحقق :مریم ذولعلی بهار 91
اسلاید 2: وشهاي كاهش و كنترل خطرپذيري ناشي از زلزلهپیشینه : استقرار کشور ایران در میان دو صفحه اروپا – آسیا و عربستان، باعث شده است که در طول تاریخ خود زلزلههای متعددی را تجربه كند.تنها در قرن بیستم 130 زلزله شدید در نقاط لرزهخیز کشور اتفاق افتاده است که علاوه بر تلفات انسانی و خسارات اقتصادی– اجتماعی، آثار تخریبی بلندمدتی را به جا گذاشته است.با عنایت به مسائل فوق و ضرورت توجه به ایمنی لرزهای کشور از یک سو و وجود متخصصان برجسته ایرانی در زمینه زلزلهشناسی و مهندسی زلزله از سوی دیگر، براساس پیشنهاد سازمان یونسکو و تصویب هيات محترم وزیران، موسسه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله براساس قطعنامه 205/DR در بیست و چهارمین مجمع عمومی یونسکو و با مجوز شورای گسترش آموزش عالی در آذر ماه 1368 تاسيس شد. این موسسه در پاییز 1378 براساس مصوبه چهارصد و هشتمین جلسه شورای گسترش آموزش عالی به پژوهشگاه ارتقا یافت و در مرداد ماه 1380 اساسنامه جدید پژوهشگاه تصویب شد.در حال حاضر 45 نفر دانشجو در رشته مهندسی عمران، مهندسی زلزله و 6 نفر در رشته ژئوفیزیک، زلزلهشناسی در مقطع کارشناسیارشد و 43 نفر دانشجو در رشته مهندسی عمران، مهندسی زلزله و 26 نفر در رشته ژئوفیزیک، زلزلهشناسی در مقطع دکترا در این پژوهشگاه مشغول به تحصیل هستند.
اسلاید 3: اهداف : پژوهش، فناوری، آموزش و ارائه خدمات مهندسی و مشاورهای در تمام زمینههای مرتبط با زلزلهشناسی، مهندسی زلزله، بحرانهای ناشی از زلزله، ارائه پیشنهادها و راهکارهای عملی، کمک به اجرای آنها برای کاهش خطرپذیری و گسترش فرهنگ ایمنی در برابر زلزله در کشور از اهداف پژوهشگاه است.
اسلاید 4: زمینلرزههای سال 1369 منجیل – رودبار و سال 1382 بم به عنوان دو رویداد مهم لرزهای در کمتر از دو دهه صدمات و تلفات سنگینی را به کشور وارد كردهاند. هر چند این شهرها در مقایسه با کلان شهرهای کشور از تراکم جمعیتی کمتری برخوردار بودند؛ ولی عدم توسعه بهینه این شهرها و مشکلات موجود در سیستم مدیریت خطرپذیری لرزهای باعث شد که در هر دو مورد، صدمات و تلفات فراوانی به کشور وارد شود.
اسلاید 5: کاهش و کنترل خطرپذیری ناشی از زلزله با محوریت جان انسانها از مهمترین چالشهای پیشرو برای توسعه پایدار کشور محسوب ميشود. یکی از مهمترین اقدامات به عمل آمده جهت ساماندهی مدیریت خطرپذیری، تدوین سیاستهای کلی پیشگیری و کاهش خطرات ناشی از سوانح طبیعی و حوادث غیرمترقبه با رویکرد ویژه به زلزله و ابلاغ آن توسط مقام معظم رهبری است که مهمترین محورهای آن به شرح زیر است:- ایجاد زمینههای لازم به منظور آموزش و افزایش آگاهی، گسترش فرهنگ ایمنی و آمادگی مسوولان و مردم در برابر سوانح طبیعی و حوادث غیرمترقبه بویژه خطر زلزله؛ - گسترش و تقویت مطالعات علمی و تحقیقاتی همه جانبه و هماهنگ برای شناخت و کاهش خطرات ناشی از سوانح طبیعی و حوادثیرمترقبه با اولویت خطر زلزله و ساماندهی و حمایت از مراکز علمی و تحقیقاتی؛ -پیشگیری و کاهش خطرپذیری ناشی از زلزله در شهرها و روستاها و افزایش ضریب ایمنی در ساختوسازهای جدید؛ - ایجاد مدیریت و سازماندهی لازم برای آمادگی، مقابله و اقدام موثر جهت کاهش خطرات ناشی از سوانح طبیعی - تدوین و اجرای برنامههای علمی به منظور بازتوانی روانی و اجتماعی آسیبدیدگان و بازسازی اصولی و فنی مناطق آسیبدیده.
اسلاید 6: خطرپذیری زلزلهبرآورد خطرپذيري و خسارت، اركان اساسي مديريت بحران هستند. در برآوردهاي هر چه واقعي تر بايد به گردآوري اطلاعات شهري، به روز رساني آنها و از طرفي شناخت آسيب پذيري مستحدثات و به طبع آن آسيب پذيري انسان ها اشاره كرد. بر اين اساس، كاربرد فناوري هاي پيشرفته سنجش از دور RS و GIS در هر دو مورد قبل و بعد از زلزله اهميت مي يابند. استفاده از اين روش ها بخصوص در دهه اخير و در اغلب كشورهاي پيشرفته رو به گسترش است. در بسياري از نقاط ايران نيز سيستم اطلاعات جغرافيايي به كار گرفته شده و اطلاعات شهري در حال تكميل و توسعه است. همچنين، الگوريتم ها و فضاهاي محاسباتي مطلوبي براي به دست آوردن تخمين هاي مورد اشاره مهيا شده است.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.