پزشکی و سلامت

کلیات ایمینولوژی

kolliyate_immunology

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “کلیات ایمینولوژی”

کلیات ایمینولوژی

اسلاید 1: كليات ايمينولوژي

اسلاید 2: انواع پاسخ ايمنيايمني ذاتي يا طبيعيايمني اختصاصي يا اكتسابي

اسلاید 3: انواع سلولهاي خونيرده ميلوئيدي: اريتروسيت، پلاكت، بازوفيل، ائوزينوفيل، نوتروفيل، مونوسيت(ماكروفاژ پس از استقرار)رده لنفوئيدي: لمفوسيتها، سلولهاي كشنده طبيعي

اسلاید 4: سلولهاي بيگانه خوار(فاگوسيتر)تك هسته اي: مونوسيت و ماكروفاژ(مي تواند به عنوان APC عمل كند.)چند هسته اي: گرانولوسيتها( بازوفيل، ائوزينوفيل، نوتروفيل )

اسلاید 5: مراحل بيگانه خواري(فاگوسيتوز)1- كموتاكسي: حركت به سمت آنتي ژن توسط مواد كموتاكتيك Danger signal (مواد مترشحه از سلولهاي آسيب ديده ، پاتوژن و سلولهاي ايمني)2- چسبيدن سلول بيگانه خوار به آنتي ژن3- بلع توسط پاهاي كاذب

اسلاید 6: مراحل بيگانه خواري(فاگوسيتوز) 4- هضم و تشكيل فاگوزوم 5- فيوژن با ليزوزيم6- آزاد كردن مواد تجزيه شده

اسلاید 7: Natural killer cellsبه عنوان اولين خط دفاعي و به صورت غير اختصاصي بر عليه سلولهاي آلوده به ويروس (با توليد اينترفرون سلولهاي مجاور را مقاوم و سبب شناسايي سلول آلوده توسط سلولهاي كشنده طبيعي مي شوند.) و باكتري درون سلولي، تومور و سلولهاي پيوندي عمل مي كند.

اسلاید 8:

اسلاید 9: مراكز لنفاوي اوليهمغز استخوان : تشكيل گيرنده هاي آنتي ژني بر روي لمفوسيتهاي Bتيموس: تشكيل گيرنده(CD4- CD8) بر روي لمفوسيتهاي T و تشكيل سلولهاي T كمك كننده، سيتوتوكسيك و ساپرسيو

اسلاید 10: مراكز لنفاوي ثانويهطحال: محل ايجاد پاسخ به آنتي ژنهاي خونغدد لنفاوي: محل ايجاد پاسخ به آنتي ژنهاي لنفگانگليونهاي لنفاوي: مؤثر در ايمني موضعي

اسلاید 11: B لمفوسیتپس از اتصال به آنتي ژن فعال شده و:1- تكثير2- تبديل به پلاسموسيت شده (به واسطه سيتوكينهاي تحريكي مترشحه از لمفوسيتهاي T كمك كننده كه آنتي ژن توسط B به آنها عرضه شده است) و علاوه بر توليد آنتي بادي به صورت سلولهاي خاطره اي در مراكز لنفاوي مي مانند.

اسلاید 12: (65%سلولهاي در گردش) Tلمفوسيت پس از اتصال به آنتي ژن فعال شده و:1- تكثير2- تبديل به سلولهاي مجري شده و علاوه بر توليد سيتوكين به صورت سلولهاي خاطره اي در مراكز لنفاوي مي مانند.

اسلاید 13: سلولهاي عرضه كننده آنتي ژنماكروفاژهالمفوسيتB سلولهاي دندريتيكسلولهاي لانگرهانس پوست

اسلاید 14: مکانیسم ایمنی سلولی1- لمفوسیت B آنتی ژن را توسط HLA2 به T کمک کننده از نوع TH1 عرضه می کند و لمفوسیت T کمک کننده از طرفی با ترشح اینترلوکین 2 سبب تکثیر T سیتوتوکسیک شده و از طرفی با ترشح گاما اینترفرون روی سلول عرضه کننده آنتی ژن اثر می گذارد.2- CPA آنتی ژن را توسط HLA1 به T سیتوتوکسیک نیزعرضه می کند.

اسلاید 15: مکانیسم ایمنی سلولی3- سلولهای آلوده پس از عرضه آنتی ژن توسط HLA1 توسط T سیتوتوکسیک شناسایی و نابود می شود.4-اینتر لوکین 1 توسط سلول عرضه کننده آنتی ژن ترشح شده و روی لمفوسیت T کمک کننده اثر می گذارد.

اسلاید 16: مکانیسم ایمنی هومورال1- CPA آنتی ژن را توسط HLA2 به T کمک کننده از نوع TH2 عرضه می کند و لمفوسیت T کمک کننده از طرفی با ترشح اینترلوکین 2،4،5،6 سبب تکثیر B و تمایز آن به پلاسموسیت(تولید آنتی بادی) شده و از طرفی با ترشح گاما اینترفرون روی سلول عرضه کننده آنتی ژن اثر می گذارد.2- اینتر لوکین 1 توسط سلول عرضه کننده آنتی ژن ترشح شده و روی لمفوسیت T کمک کننده اثر می گذارد.

اسلاید 17: انواع پاسخهاي ايمني اكتسابيايمني سلوليايمني هومورال: محافظت در مقابل ارگانيسمهاي برون سلولي و توكسينها برخورد اوليه: 1- فازتاخيري يا نهفته: كه يك هفته طول مي كشد و Bو Tمشغول تكثير هستند.2- فاز توليد لگاريتمي: در ابتدا ترشح M و سپس G 3- فاز ثابت4- فاز كاهش: به علت حذف آنتي ژن

اسلاید 18: انواع پاسخهاي ايمني اكتسابي برخورد ثانويه: دوره نهفته كوتاهتر بوده، توليد آنتي بادي بيشتر و به مدت طولاني تري ادامه دارد و تا سالها باقي مي ماند. غلظت G بيشتر بوده و كيفيت آنتي بادي از نظر اتصال به آنتي ژن بهتر است.

اسلاید 19: نقش آنتی بادی (گاماگلوبولین)1- نوترالیزه یا بلوک کردن: توسط باند شدن به محل اتصال میکروبها به سلولهای میزبان2- فعال کردن کمپلمان: (کمپلمان همانند دستگیره ای جهت تسهیل فاگوسیتوز عمل می کند، سبب لیز پاتوژن به طور مستقیم می شودو در کموتاکسی نیز دخیلند.)

اسلاید 20: نقش آنتی بادی (گاماگلوبولین)3- اپسونیزاسیون: به عنوان اپسونین(لیگاندهای متصل به سطح پاتوژن)در جهت تسهیل شناسایی پاتوژن توسط سلولهای فاگوسیتر و نهایتا تسهیل فاگوسیتوز4- سیتوتوکسیسیتی سلولی وابسته به آنتی بادی: به سلولهای فاگوسیتر متصل شده و به از بین بردن آنتی ژنهای با سایز بزرگ کمک می کند.

اسلاید 21: انواع آنتی بادیIgG: با نیمه عمر 21 روز، قابل عبور از جفت که 85-75% ایمینوگلوبولینهای سرم را تشکیل می دهد.:IgM با نیمه عمر 10-5 روزو تنها ایمینوگلوبولینی است که جنین می سازد و به علت سایز بالا تنها در گردش خون وجود دارد.IgA: ایمینوگلوبولین ترشحیIgE: دارای گیرنده بر روی سلولهای بازوفیل خون و ماست سلIgD

اسلاید 22: آنتی ژنهر ماده ای که قادر به تاثیر بر روی سیستم ایمنی باشد.شاخص آنتی ژنیک یا اپی توپ: قسمتی از آنتی ژن که قدرت تحریک سیستم ایمنی را دارد.

اسلاید 23: انواع آنتی ژناگزوژن: تشابه بعضی از اگزوژنها با آنی ژن میزبان سبب واکنش متقاطع می شود مانند تب روماتیسمیاندوژن: 1- اتو آنتی ژن که سبب عدم تحمل نسبت به آنتی ژنهای خودی می شود بیماری اتوایمیون 2- نئو آنتی ژنسوپر آنتی ژن: مستقیما و به صورت غیراختصاصی لمفوسیتهای Tرا وادار به پاسخگویی می کند و می تواند منجر به آسیب میزبان شود.

اسلاید 24: عوامل موثر در ایمنی زاییبیگانه بودنترکیب شیمیایی: پروتئین > اسید نوکلئک و قند> چربیوزن مولکولی بالا (ممکن است در صورت کوچک بودن{هاپتن} پس از ورود به پروتئین های بدن{حامل} متصل شود.مقدار آنتی ژنراه ورود (برای مثال به استثنای فلج اطفال زیر جلدی و عضلانی بهتر از بقیه موارد است)در دسترس بودن اپی توپهادر صورت عدم دارابودن خاصیت ایمینوژنیسیتی قوی می توان آن را با Adjuvant مخلوط کرد.

9,900 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید