عمل آوری خوراک
در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونتها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.
- جزئیات
- امتیاز و نظرات
- متن پاورپوینت
عمل آوری خوراک
اسلاید 1: عمل آوري خوراك (feed processing)اهداف عمل آوري خوراك :1- افزايش ميزان سود دهي - كاهش هزينه ها از طريق بهبود كارايي استفاده خوراك - بهبود توليد به دليل استفاده بهتر از مواد خوراكي - افزايش مصرف خوراك 2- تغيير اندازه خوراك ( (particle size -مصرف راحتتر خوراك - پلت كردن (pelleting) - مكعبي كردن (cubing) - كاهش ذرات ريز ، كاهش انتخاب ، بهبود كارايي جابجايي خوراك - قابليت هضم بهتر
اسلاید 2: 3- تغيير ميزان رطوبت - ذخيره راحت تر - بهبود خوشخوراكي - افزايش قابليت هضم - آماده سازي جهت عمل آوري يبشتري ( بخار دادن ، غلطك زدن ، پولكي كردن )دو راه خارج كردن رطوبت : - هوادهي با گرما - هوادهي بدون گرما
اسلاید 3: رطوبت مناسب ذخيره كردن :-علف خشك ( بسته شل ) ( Hay ) 25%- علوفه بسته بندي شده ( Baled) 20-22%- خرد شده (Chopped ) 18-20%- ( Cub) 16-17%4- افزودن آب به غلات ذخيره شده بهترين ميزان در رطوبت 30% 5- افزودن آب به جيره جهت بهبود خوشخوراكي و بهبود يكنواختي مخلوط6- بهبود مصرف خوراك - در شرايط آبو هواي گرم
اسلاید 4: 7- تغيير در تركم يا چگالي خوراك ( وزن به ازاء واحد حجم ):كاهش هزينه هاي جابجايي و حمل حجيم جهت كنترل مصرف افزايش چگالي جهت افزايش خوراك مصرف شده در گاوهاي شيرده در مرحله انتقال نياز به انرژي و پروتئين افزايش مي يابد ،ولي مصرف خوراك كاهش مي يابد پولكي (Flaking) كردن موجب كاهش چگالي خوراك مي شود ، ولي موجب افزايش سطح تماس غلات و در نتيجه بهبود قابليت هضم مي شود
اسلاید 5: 8 – تغيير در ميزان خوشخوراكي ( پذيرش ) و بهبود مصرف خوراك :افزودني جهت بهبود خوشخوراكي : ملاس ، مواد طعم دهنده ، چربيها همزمان با بهبود مصرف خوراك موجب افزايش محتويات مواد مغذي مي شود . افزودني جهت محدود كردن مصرف خوراك : نمك : - در مقادير كم خوشخوراك ، ولي در مقادير بالا محدودكننده . - حيواناتي كه در مراتع به طور آزادانه از مواد معدني و بعضي از خوراكها تغذيه مي كنند جهت جلوگيري از مصرف زياد نيازمند استفاده از عوامل محدودكننده هستند .
اسلاید 6: 9- تغيير در محتويات مواد مغذي : افزودن آهن افزودني به شيري كه طولاني مدت تغذيه مي شود : ويتامين ها ، آنتي بيوتيكها ، چربي ها و پروتئين پوشاندن غلات با پوشش شكري 10- افزايش قابليت هضم و قابليت دسترسي به مواد مغذي : الف – مايلوي غلطك زده ، خرد شده به صورت خشك و يا عمل آوري شده داراي مواد مغذي مشابه ذرت مي باشد ولي :داراي قابليت دسترسي كمتري مي باشد زيرا نشاسته آن كه 70-80% ماده خشك را تشكيل مي دهد كمتر قابل دسترسي است .
اسلاید 7: روشهاي عمل آوري علوفه : ( Forage Processing Methods) Chopping Griuding -Shreding - مزايا :حمل آسانتر فضاي انبار مورد نياز كمتر ضايعات كمتر توليد بهتر
اسلاید 8: خرد كردنchopping) )خرد كردن علوفه به طول 2اينچگردو غبارامكان اتلاف برگ هنگام خرد كردن در مزرعهآسياب كردن :Griuding) ) خرد كردن علوفه به طول كمتر از 1اينچپر هزينه عمدتا در تغذيه طيور و خوك جهت نشخوار كنند گان مناسب نمي باشد (سريعتر شكمبه را ترك مي كند)جهت كنترل گردو غبار معمولا ملاس را به آن اضافه مي كنند.)
اسلاید 9: shredingمشابه خرد كردن ساقه برش داده مي شود(طولي به جاي عرضي )عمدتا در علوفه هاي خشن fodder-stover)) مكعبي كردن يا ويفري كردن cubing ))فشرده كردن علوفه خرد شده درشت به صورت مكعبها ي 1*تعداد 32-30عدد در هر فوت مواد نسبتا خشبياسب تغذيه آنرا ترجيح ميدهد choke on cubes))
اسلاید 10: خشك كردن: علوفه از مزرعه برداشت شده خرد خشك (توسط گرما)پرهزينهعمدتا جهت خوك وطيورسيلو كردن Ensilhing) )ذخيره علوفه مرطوب درسيلوودرعدم حضور هوا3-2 هفته طول ميكشدخيلي versatile))تمامي علوفه ها را مي توان سيلو نمود.
اسلاید 11: پلت كردن:علوفه خرد شده با فشار از يك die فولادي گذرانده مي شود(به صورت توده ميله اي) ودر طول برش داده مي شود.مواد متصل كننده binding agent))به آن اضافه مي شود.موجب بهبود كيفيت علوفه كم ارزش مي شود .جابجايي راحت تر مي باشد.
اسلاید 12: آمونياكي كردنAmmoniation) )عمدتا خوراكهاي با نيتروژن پايين را آمونياكي مي نمايند.در ظرف در بسته air tight)):3% آمونياك بدون آب به مدت 20روز اضافه شود.منابع ازت غير پروتئيني اضافه شود(3% پروتئين خام )سولفات آمونيوم خطر ناك است (سمي جهت پوست و چشم – قابل اشتعال)
اسلاید 13: عمل آوري فضولات حيواني:عمد تا تغذيه فضولات مرغ به نشخوار كنند گان دپو كردن deep stacking)):گرما ميكروبها را مي كشد .سيلوكردن :گرما ميكروبها را ميكشد.افزودني چربياشعه دادن Irradiation) ):نور اولترويولت ( ultraviolet ) مانع بروز راشيتيسم مي شود (علوفه خشك شده در جلوي آفتاب ) افزودن ملاس :
اسلاید 14: نگهداري (preservatives )علوفه خشك :اسيدهاي آلي ( تا 28% رطوبت )آمونياك بي آب (30%)
اسلاید 15: با هیدراسیون یا شکستن مولکولهای نشاسته ،قابلیت هضم نشاسته بهبود پیدا کرده و نتایج بهتری در آزمایشات هضمی حاصل می شود .عمل آوری موجب بهبود سطح تماس جهت میکروبها وآنزیمها یهضمی می شود ودر نتیجه میزان استفاده بهبود می یابد .روش پولکی کردن تحت رطوبت گرمsteam) )به عنوان روش استاندارد در نظر گرفته می شود
اسلاید 16: جهت سم زداییdetoxify) ) یا جدا سازی اقلام نامطلوب کنجاله تخم پنبه : حاوی گوسیپول -افزودن نمکهای آهن :پاره کردن غدد رنگدانهکنجاله تخم پنبه : حاوی بازدارنده تریپسین حرارت : غیر فعال نمودن بازدارنده تریپسین کنجاله تخم بزرک ( بذر کتان linseed )آب :کریستالی نمودن مواد محلول در آب شبدر شیرین :کپک زدگی یا قارچی دی کومارول یا ماده ضد انعقاد : موجب خونریزی روده می شود Dicom)) شکل ساخته شده Dicomaral نامیده می شود
اسلاید 17: بهبود مکانیزاسیون :(Baling ,chopping ,cubing ,ensiling ,round baling ,Trausportation ,storege ),self feeding ,Rush button feeding13-ضعیف نمودن کپکها ،سالمونلا وسایر مواد مضر آفلا توکسین ها: - مایکو توکسین ها: مواد سرطان زا به دلیل رشد قارچهادر غلات خوراکهای آمونیاکی شده در تخم پنبه - آمونیاک اضافه شده وعلوفه خشک hay stacks)) -اسیداستیک واسید پروپیونیک موجب کاهش وبا مانع رشد کپکها میشود-افزودن در هنگام برداشت
اسلاید 18: بهبود فعالیت شکمبه (مواد شیمیایی،بافرها ،عبوری یا bypass)طبقه بندی روش های عمل آوری غلات 1-طبقه بندی براساس رطوبت moisture)) الف ) روش عمل آوری خشک dry)) -Decortication /dehullingCrackhng /dryrolling-شکستن وسایش ،عبور دادن دانه ازمیان غلطلکهای قابل تنظیم Crimping-استفاده ازغلطک دندانه دار corrugate))Crumbling - آسیاب کردن خوراک پلت شده -Micronizing بو دادن دانه هابا استفاده از انرژی حرارتی مادون قرمز infraredGrinding-کاهش اندازه دانه ها با استفاده از فشار و برش Pelleting- حبه کردن Popping - پف دادن Roasting- تف دادن با حرارت مستقیم
اسلاید 19: روش عمل آوری مرطوب wet)) Water soaking- خیساندن دانه در آبSteam rolling- غلطک زدن دانه بخار داده شده Steam flakhng- پولکی کردن دانه بخار داده شده Extrusion- پختن دانه تحت فشار و پخش شدن آن (لوله کردن )Gelatinization-Pressure cooking- پختن تحت فشار Steam pelleting – پلت کردن در تحت شرایط بخار Reconstitution- افزودن آب به دانه و ذخیره در شرایط بی هوازی (تجدید ساختمانی کردن )Exploding- متورم کردن دانه عمل آوری شده با بخار تحت فشار
اسلاید 20: 2-طبقه بندی بر اساس تیمار حرارتی الف ) عمل آوری سرد cold))Cracking /dry rolling-Grinding -Crimping -Crumbling -Extrusion -Water soaking -Reconstitution -Decortica tion -
اسلاید 21: ب )عمل آوری گرمHot) ):Steam rolling-Steam flaeking –Pressure cooking-Exploding –Gelatinazation –Popping –pelleting -Roasting -Micronizing -
اسلاید 22: 3. طبقه بندی بر اساس مواد شیمیای مورد استفاده در عمل آوری : الف ) عمل آوری با اسید Acid treatment))ب) عمل آوری با قلیا Alkali treatment) )ج) عمل آوری با آمونیاک ودارو. Ammonia treatm.))And urea- ammoniation
اسلاید 23: حرارت مرطوب (MOIST HEAT)پختن (COOKINg):سيب زميني ،لوبياها يا سويا(جهت خوك)(EXPLODINg): متورم شدن به دليل بخار گرم وتحت فشار(مانند غلات پف كردهPUFTED CEREپولكي كردن(FLAKINg):غلتك زدن تحت حرارت مرطوب،با مدت زمان بخار دادن طولاني ترپلت كردن(PELLETINg):فشرده كردن وخارج كردن از DIEتحت فشارحبه كردن يا پلت كردن خوراك(PELLETHNg) :عمليات ضدعفوني كردن دانه يا خوراك آسياب شده باوبدون انتشار ازبخار يا رطوبت، پلت كردن ناميده مي شود. حبه كردن به وسيله آسياب كردن خوراك و سپس فشردن آن به يك دستگاه داي انجام مي گيرد مواد خوراكيآسياب كردن باو بدون عمل آوري خارج كردن با فشار از سوراخ داي
اسلاید 24: 1- پلت كردن موجب افزايش مصرف خوراك2- افزايش وزن، بهبود راندمان تبديل خوراك بدليل كاهش ضايعات (به ميزان 5تا 10 درصد)3- اثرات فوق روي ذرت با گندم و ذرت خوشه اي بیشتر از جو و يولاف مي باشد 4- در بعضي از موارد هيچ گونه تفاوتي در مقادير ME و ابقاء ازت مشاهده نگرديده است.5- افزايش چگالي خوراك(20%+)6- كاهش هزينه هاي جابجايي خوراك (حمل و نقل)7- كاهش گردو خاك8- مكانيزاسيون راحت 9- امكان تغذيه روي زمين يا بستر 10- استفاده از حبه كردن مخصوصا“ در جيره هاي با ذرات بسيار ريز (قسمت هايي از يك جيره كه به طور بسيار ريز آسياب شده باشد) غالبا“ مطلوب تر ميباشد زيرا مصرف را بیشتر مي نمايد11- اگر چه بازده مصرف يولاف باآسياب كردن متوسط تا ريز بهبود مي يابد ولي حبه كردن بازده را بهتر كرده هرچند اثرات آن روي افزايش وزن ناچيز بوده است
اسلاید 25: انواع روشهاي پلت كردن: پلت خشك يا سرد(cold or dry): انواع روشهاي پلت كردن: - ساخت پلت بدون بخار دادن (steam conditioning) - مقاومت اصطكاكي خوراك در هنگام خروج از داي موجب گرم شدن ماشين و خوراك مي شود 50-65 C 40 -عمدتا“ در مقياس هاي آزمايش گاهي مورد استفاده قرار مي گيردپلت مرطوب(steam pelleting):بهبود كيفيت خوراك كاهش امكان آلودگي ميكروبي دماي مورد استفاده و مدت آن با توجه به نوع دستگاه متفاوت مي باشد (80تا 85درجه و به مدت 15تا20 ثانيه= متداول ) درپلت خشك بدليل highe shear forces درهنگام خروج از داي آسيب بيشتري به نشاسته در مقايسه با پلت مرطوب وراد مي شود.
اسلاید 26: - جهت پلت خوراكهاي مورد استفاده طيور از فشار پايين Bar1-1/5 دردماي c 90 +در رطوبت 18%-كيفيت پلت (pellet durability) تابع ميزان ژلاتينه شدن نشاسته درهنگام رطوبت دادن ( steam condit ) مي باشدWood (1987) افزايش رطوبت (30- 50%) را جهت ژلاتيني شدن ضروري دانسته است .مواد خوراكي افزايش دهنده كيفيت پلت : Sesame meal Groundnut meal WheatLeaf and grass meal MolassesField peas
اسلاید 27: مواد خوراكي کاهنده كيفيت پلت:Palm kernel mealOatsFatBlood mealPoultry by productMinerals and rice branدر هنگام پلت كردن مي توان از حدود 3-5/0% چربي استفاده كرد ( بعد از پلت كردن از مقادير بیشتر )مقادير آب اضافه شده در ساعت / به ازاي تن / 45kg / در هنگام پلت كردن جهت بهبود قوام پلت از مواد پلت چسبان استفاده مي شود كه به دوگروه تقسيم مي شوند :
اسلاید 28: 1- متصل كننده هاي طبيعي : Wheat ،Molasses،Cereals، Sugars Wheat Gluten، Starch(10% of wheat floor)2- متصل كننده هاي صنعتي :Lignosulphonates (0.5-3 %) ، Sodium bentoniteمعمولا در صنعت دنبال Durability معادل 92 مي باشند . بايد توجه نمود كه سخت بودن زياد حبه موجب كاهش مصرف خوراك و افزايش وزن بدن مي شود.
اسلاید 29: حبه يا پلت كردنجهت افزايش اسحكام مواد پلت شده باسيتي : 1- چربي (Fat) كاهش يابد.2- دماي پلت كردن در حد ممكن اضافه شود. Factor DurabilityControl 70.0Increased temp. 5c 75.1Increased temp 10c 79.4Reduce Fat by 0.5% 75.0Add1.5% Ligno sulfonate 82.5Decrease production rate by 20% 71.3Add 10% Wheat 75.4
اسلاید 30: کرامبل (crumble)طریقه : در اين روش خوراك پلت شده مجددا آسياب مي گردد.عمدتا در خوراك هاي طور و خو قابل استفاده مي باشد .بافت حبه خرد شده مخصوصا اگر حبه ها سخت باشند مورد توجه بیشتر پرندگان قرار مي گرد .لوله كردن يا استروژن(extrusion)دارن روش دانه ها ي لوله شده به وسیله عبور دادن از داخل يك ماشین با يك مارپیچ حلزون كه دانه ها را از انتها باركش شده با فشاربيرون مي دهد تهیه مي گردد در اين فراخند دانه ضمن آسياب شدن ، گرم نیز مي شود كه فراورده نورماندی را تولد مي نمايد Extruding=pressed ، pushed or protruded through constriction underPressure disrupts starch granule)
اسلاید 31: انواع استرودر1-short time high temperature extrusion cooker2- pressure cooking extruder 3-extrusion cooker مقايسه extrusion و expansion1-در فاصله زمان کوتاه ، دما خوراك به حد نسبتا بالا افزايش داده مي شود همزمان از طرق يك مارپيچ دوّار(revolving screw)از يك داي گرم شده (heated die)با فشار خارج مي گردد 2- در هنگام خروج از داي ،فشار سريعا كاهش ودر نتيجه ساختار سلول پاره مي شود .تفاوت ها :ExpansionThe feed preconditioned to temperature Of 80-90c before enterance to the screw
اسلاید 32: Extrusion:No pre heating but higher pre ssure is exerted by the screw نتايج در گاوهايي كهاز جيره غني از دانه استفاده مي كنند مشابه نتايج بدست آمده با ساير روش هاي فرايند كردن مي باشد در خوراك حيوانات ،لوله كردن پختن تحت فشار وتركاندن (explodhng ):متورم نمودن (swelling )دانه عمل آوري شده با بخار و تحت فشار آزاد شدن هوا عمليات در داخل ظرفهاي استيل (a high tensile steelor)كه در آن دريچه اي جهت تزريق هوا تعبيه شده است انجام مي گيرد .- باز كردن دريچه عوض شدن شكل دانه و كند شدن پوسته - فشار داخل psi ،25 وزمان 20ثانيه
اسلاید 33: پولكي كردن يا پختن تحت فشارpressure cooking and flaking )): طريقه انجام : پختن دانه تحت فشار بخار سرد شدن تا دماي اطاق غلطك زدن مزايا ومعايب : 1- بهبود قابليت هضم ودر نتيجه بهبود عملكرد 2- از بين رفتن آلودگي ميكروبي توسط پختن 3-تخريب آنزيم آزاد شده در هنگام برداشت ودر نتيجه حفظ كيفيت خوراك 4- دناتوره شدن واز بين رفتن مواد ضد تغذيه اي 5- تغيير رنگ وبافت گياه 6- تغيير محل هضم منابع پروتئيني بدليل دناتوره شدن از شكمبه به روده 7- ژلاتينه شدن نشاسته و بهبود قابليت هضم آن 8- از بين رفتن بخش اعظم ويتامين ها (اثرات اندك بر كاروتن )
اسلاید 34: روش پاستوريزه كردن (pusteurising condit ioniog system): طريقه انجام :در اين روش سوختهاي گازي در حضور آبمنتقل ميشوند ودمارا تا سطح 80درجه سانتي گراد افزايش مي دهد .در اين روش ميزان رطوبت كمتر از ميزان متاول در روش هاي بخار دادن افزايش مي يلبد پختن در آب جوش Boiling طريقه انجام : پختن دانه در دماي c100 در آبجوش
اسلاید 35: Baking:پختن دانه هاي خيس شده در داخل اون با دماهاي مختلف :پايين : c175-120متوسط : c200-175 گرم : c230-200 خيلي گرم : c260-230
اسلاید 36: حرارت خشك (Dry heat) حرارت خشك (Dry heat)ميكرونيزه كردن (micronizing ): ماكروويد (سورگوم ) popping) ): حرارت سريع (سورگوم ) (Rousing): اون (ذرت دانه سوا)پف دادن (popping )در پف دادن (ذرت) بوسيله حرارت خش موجب انفجار ناگهان مي گردد كه ناشر از پاره شدن اندو سپرم دانه میباشد در اين روش دانه بايد دارا 14-10%رطوبت باشد زمان 20-15ثانيه د ما 425-370درجه سانتي گراد 3درصد رطوبت از بين مي رود بخار موجب پاره كردن اندوسپرم ودر نتيجه : - افزايش خوشخورااكي ، قابليت هضم ،بهبود عملكرد حيوان ، افزايش قابليت استفاده از نشاسته در روده وشكمبه در اين روش چگالي دانه كاهش پيدا مي كند كه معمو لا قبل از خورانيدن غلتك زذه مي شوند
اسلاید 37: Micronizing:پف دادن دانه ها با استفاده از انرژي حرارتي (infru red) مادون قرمزاين روش مشابه پف دادن بوسيله حرارت خشك مي يابد ،با اين تفاوت كه حرارت از طريق انرژي مادون قرمز تامین مي گرد د .تف دادن (Roasting ): عمل آوري دانه ها با شعله مستقيم از Hot sand برشته كردن گفته مي شود - به دليل گرم كردن موجب انبساط (expansion) ودر نتيجه بهبود قابليت هضم
اسلاید 38: غلطك زدن (Rolling )پهن كردن ذرات خوراك توسط غلطك (roller )روش هاي غلطك زدن 1- خشك (Dry ): در اين روش پوسته يا پوشش دانه شكسته ميشود 2- گرم مرطوب (steam ): در اين روش دانه بیشتر دست نخورده باقي مي ماند - حرارت تعدادي از مواد مغذي را از بين مي برد - از ابن روش جهت خوراك غير نشخوار كنند گان استفاده نمي شود غلطك زدن خشك cracking or Dry rolling طريقه : در اين روش با عبور دادن از بين غلطكهاي متحرك قابل تنظيم ،دانه ها شكسته (breaking ) و سايش (crushing ) داده مي شود
اسلاید 39: غلطك زدن با بخار(steam relling ) در اين روش ،دانه ها براي مدت كوتاهي (3تا5دقيقه ) قبل از غلطك خوردن در معرض بخار قرار مي گيرند طريقه : در زمان كوتاه 5تا3 دقيقه تنها موجب نرم شدن دانه ها بدون تغيير قابل ملاحظه در گرانول نشاسته در مقايسه با غلطك زدن خشك ،موجب ايجاد ذرات بزرگتر وبه مقدار كمتر ذرات ريز به وجود آيد بافت فيزيكي خوراك به طور قابل ملاحظه اي بهبود مي يابد اكثر نتايج پيشرفت جزئي يا هيچ پيشرفتي را در توان توليدي حيوان در مقايسه با غلطك زدن خشك نشان نمي دهند
اسلاید 40: پولكي كردن با بخار (steam flaking ):پولكي كردن با بخار (steam flaking ): طريقه :در اين روش بر خلاف غلطك زدن با بخار دانه ها براي مدت زمان كافي (30تا15) درمعرض بخار غني از رطوبت قرار گرفته تا آب محتوي آنها به 18تا 20درصد افزايش يلبد سپس غلطك خورده تا يك ورقه كامل راتوليد نمايند پاره شدن موثر تر گرانول نشاسته وتوليد بافت فيزيكي مطلوب بهبود استفاده از مواد مغذي نتايج حاصل از پروار بندي نشان مي دهد كه با ورقه هاي نازك بهترين عكس العمل حاصل مي گرد. ذرت ،جو وذرت خوشه اي معمولا عكس العمل خوبي بر حسب بالا رفتن افزايش وزن نشان مي دهند .اگر چه بازده خوراك در هنگام استفاده از جو كم مي شود ،ولي مي توان آن رابا ذرت و ذرت خوشه اي بهتر نمود .پولكي كردن به همراه بخار وتجديد ساختماني كردن ،قابليت هضم خوراك را براي خوكها بهتر نموده است .
اسلاید 41: غلطك زدن دندانه دار (crimping)طريقه : - در اين روش با عبور دانه از بين غلطكهاي متحرك قابل تنظيم و دندانه دار (corrugate) دانه ها شكسته وسايش داده مي شوند .در اين روش احتمالا از گرم كردن (conditioning)وخنك كردن (cooling )نيز استفاده مي گردد .
اسلاید 42: روشهاي تغيير رطوبت :Bran Mash سبوس گندم رطوبت گرم (steam)داده شده (مخصوص اسب )يا سبوس گندم بصورت (pail)كه آب جوش به آن اضافه شده باشد ودر پوش آن گذاشته شده باشد . بايد اجازه داد تا رسيدن به رطوبت %14خنك شود .Reconstituted Grain :در اين روش به غلات آب اضافه مي شود (20تا25%)ودر سيلو به مدت 21تا15روز نگهداري شود Watered feed : - خيسانيدن (soaking): به مدت 24 -12 ساعت - تغذيه خوراك پور ،يا مايعات (liquid / paste):در خوك
اسلاید 43: Reconstitution: طريقه انجام : - افزودن آب به دانه خشك (13-10%ماده خشك )ورساندن رطوبت به 30-25% - ذخيره در شرايط بي هوازي به مدت 21-14روز روش فوق مخصوصا با دانه ذرت خوشه اي سازگار بوده ومنجر به بهبود بازده تبديل وافزايش وزن مي گردد. جذب رطوبت توسط دانه فعال شدن جنين ترشح Gibbereline مهاجرت جيبر لين به لايه آلورن ترشح آميلاز و پروتئاز - هيدروليز ومحلول سازي نشاسته - تاثير بر اندوسپرم مجاور آلورن
اسلاید 44: نكته : - اندوسپرم پيراموني در حالت عادي مقاوم به عمل ميكروارگانيسم هاي شكمبه و آنزيم هاي روده مي باشد- فعاليت هاي فوق وابسته به اكسيژن مي باشد كهدر شرايط محدوديت ذخيره به مدت كمتر از 48 ساعت دددر دسترس مي باشد
اسلاید 45: جوانه زدن (sprouting) طريقه انجام : - دانه ها به مدت 24 ساعت خيسانده مي شوند - بعد از جداسازي آب به مدت 24 – 12 ساعت در محل سرد نگهداري مي شوند تا جوانه بزنند.خيساندن در آب (Water Soaking )خسانيدن دانه به مدت 24-12 ساعت ( در اسب 24 ساعت ) - بزرگ شدن دانه به دليل جذب آب - عمل خيسانيدن گاهي اوقات با حرارت قوام مي شود كه در حين اين فرايند دانه ها متورم و نرم شده و حاصل آن يك فراورده خوش خوراك است كه قبل از استفاده در جيره هاي پايان دوره پروار بايد غلطك زده شوند . - از جمله معايب اين روش فضاي مورد نياز ، مشكلات حمل ونقل ، امكان تراشيدگي مي باشد كه استفاده از آن را در مقياس بزرگ محدود نموده است
اسلاید 46: دانه با رطوبت بالا : در مواردي كه دانه با رطوبت بالا (20تا25%) برداشت شده و.جهت جلوگيري از فساد سيلو گرديد ،وبا مواد شيميايي فرايند مي گردد. قبل از سيلو كردن ممكن است دانه آسياب شود ويا قبل از خورانيدن ،آسياب وغلطك زده مي شوند در مواردي كه شرايط اقليمي اجازه خشك شدن را نمي دهد مفيد مي باشد هزينه انبار نمودن بالا مي باشد وجهت فروش مناسب نيستند در مقايسه با ساير روشهاي فرايند كردن به نتايج خوب پرواري به خصوص بهتر شدن تبديل خوراك منجر مي شود .
اسلاید 47: نگهداري دانه هاي با رطوبت بالا توسط اسيد:در اين روش بجاي خشك نمودن ميزان 5/1-1درصد اسيد پروپيونيك ،مخلوط اسيد هاي استيك وپرو پيونيك يا اسيدهاي فرميك وپروپيونيك به ذرت يا ساير دانه هاي غلات با رطوبت بالا (20تا30درصد )اضافه مي گردد. در اين روش كپك زدگي وفساد دانه را بدون تحت تاثير قراردادن توان توليدي دانه در مقايسه با دانه هاي خشك متوقف مي نمايد .نتايج آزمايشات در مورد جو يا ذرت براي خوكها ويا ذرت وذرت خوشه اي جهت گاوهاي پرواري نويد بخش است
اسلاید 48: آسياب كردن خوراك (feed Grinding) عمليات تغيير در شكل واندازه مواد خوراكي با كمك وسايل مكانيكي واستفاده از فشار وبرش را سياب كردن مي نامند (Impact / shearing): Grinding:آسياب كردن 1- آسياب سنگي (Hand stone) Grider or mill: آسياب 2- آسياب چکش (hammer mill) 3- آسياب غلطكي (roller mill)شكل فيزيكي مواد خوراكي به ميزان قابل ملا حظه اي متفاوت مي با شد (كنسانتره در مقايسه با مواد علوفه اي ) به همين دليل در مورد بعضي از اقلام خوراكي بايستي قبل از آسياب نمودن تا حدودي عمل آوري گردند . هنگام مخلوط كردن مواد خوراكي با پيش مخلوط ها (كمتر از 1/0%) در ابتدا بايد از مواد رقيق كننده استفاده كرد اندازه ذرات مواد رقيق كننده و رقيق شونده بايد يكي باشد
اسلاید 49: اهداف آسياب كردن خوراك : از جمله مهمترين دلايل آسياب كردن مواد خوراكي عبارتند از : 1- آسياب كردن خوراك موجب كاهش اندازه وافزايش سطح تماس جهت عمل انزيم هاي گوارشي ودر نتيجه افزايش قابليت هضم خوراك مي گردد .2- آسياب كردن موجب افزايش قدرت فشردگي (compactness)وكاهش فضاي مورد نياز جهت ذخيره مي گردد 3- آسياب كردن موجب افزايش يكنواختي در مخلوط كردن اقلام خوراكي مختلف مي گردد ودر نتيجه موجب كاهش تغيير پذيري در تركيب وافزايش كارايي مخلوط كردن خوراك مي گردد. 4- آسياب كردن بعضي از مواد خشبي موجب راحتي جابجايي و مخلوط كردن با مواد كنسانتره اي مي گردد .5- با آسياب كردن ،انجام پلت كردن وويفركردن راحت تر انجام مي گردد. 6- بدليل افزايش سطح تماس جهت رطوبت كارايي متورم سازي افزايش مي يابد
اسلاید 50: 7- آسياب كردن موجب كاهش قدرت جداسازي مواد با خوشخوراكي پايين در خوراك كامل توسط حيوان مي گردد. 8- قابليت هضم دانه ها در خوك به وسيله آسياب كردن بهتر مي شود و آسياب كردن دانه به صورت خيلي ريز( 16/0سانتي متراندازه غربال )در مقايسه با آسياب كردن به صورت درشت (27/1سانتي متر )در يك آسياب چکش بازده را افزايش داده است (خوراك خيلي ريز موجب ايجاد زخم مي شود)آسياب كردن خوراك (feed Grinding): عمليات تغيير اندازه وشكل مواد خوراكي با كمك وسايل مكانيكي (استفاده از فشار وبرش )يا كاهش اندازه ذرات از طريق shearing يا impact - Grinding : آسياب كردن - Grinder or mills: آسياب
اسلاید 51: آسياب سنگي (دستي )آسياب چکش hammer آسياب غلطكي roller millهنگام مخلوط كردن مواد با مقدار كمتر از 1/0% از جمله پيش مخلوط ها (premix)در ابتدااز مواد رقيق كننده استفاده كرد . اندازه ذرات مواد رقيق كننده ومواد رقيق شونده بايد يكي باشد . روش تعيين اندازه ذرات (particle size ): جهت تعيين اندازه ذرات از مجموعه الك هاي استاندارد استفاده مي شود (standard device) كه بروي يك لرزاننده نصب شده اند (sieve shaker ) مقدار نمونه : gr 250-100
اسلاید 52: روش هاي بيان اندازه ذرات : 1- مقياس 10واحدي از مقادير كمتر از 5/0 گرم صرفنظر مي شود (صفحه 65 كتاب تكنولوژي )Nivو همكارانش (1995): ذرات را با استفاده از آسياب چکش با قطر الك 8ميلي متري آسياب نمود وسپس با استفاده الك هاي مخصوص به سه گروه تقسيم بندي نمود (بر اساس ميانگين هندسي (Geometric mean D. (GM D)2.0mm coars 0.9 mm medium مواد خوراكي بطور پايين توسط طيور مورد استفاده قرارمي گيرنند 0.53 mm Fine
اسلاید 53: آسياب كردن با آسياب غلطكي : اين آسيابها روي دانه عمل نموده وبا فشار دادن بين دو غلطك چين دار ،آنرا به ذرات كوچكتر تبديل مينمايداندازه ذرات : دانه هايي نظير ذرت ،گندم يا مايلو (ذرت خوشه اي ) : اندازه ذرات از يك دانه بلغور شده تا آرد كامل ريزدانه هايي نظير جو ويو لاف اندازه فراورده از يك بذر ورقه شده تايك فراورده نسبتا ريز آسياب مي شود . - در اين روش پوسته دانه ها همانند ساير آسيابها ،خرد نمي شود در اين آسيابها توليد گردو خاك كم مي شود اين نوع آسيابها جهت آسياب مواد خشبي بكار نمي رود
اسلاید 54: آسياب چکش :در این آسياب ،مواد خوار با م مجله ها فلز در حال چرخش (چکش ها ) خرد و نهایتا از يك غربال فلزي خارج مي شوند . اندازه ذرات فراورده بوسيله تغيير دادن غربال كنترل مي شود .اين آسيابها همه مواد خوراكي (دانه يا مواد خشبي ) را خرد مي نمايند اندازه ذرات : از دانه بلغور شده تا پودر ريز تغيير مي نمايد در اين روش ضايعات قابل توجهي به صورت گرد و خاك وجود داشته و فراورده نهايي در مقايسه با فراورده هاي حاصل از آسيابهاي غلطكي ،گردو خاكي تر مي با شد
اسلاید 55: معايب: هزينه هاي بالاي خريد ماشين آلات و همچنين بالابودن ميزان انرژي لازم جهت پلت نمودن در مقايسه با آسياب كردن - پرندگاني كه از خوراك حبه شده تغذيه مي كنند خودخوري(كاني باليسم) بيشتري را در مقايسه با گروه تغذيه كننده از خوراك آردي نشان مي دهند
خرید پاورپوینت توسط کلیه کارتهای شتاب امکانپذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.
در صورت بروز هر گونه مشکل به شماره 09353405883 در ایتا پیام دهید یا با ای دی poshtibani_ppt_ir در تلگرام ارتباط بگیرید.
- پاورپوینتهای مشابه
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.