160-TRIZ

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “تکنیک TRIZ”

تکنیک TRIZ

اسلاید 1: تکنیک TRIZTRIZMGTools.ir

اسلاید 2: عنوانتمایل به اعتقاد شخصینوعابزارمراحل استفادهتجزیه و تحلیل / طراحی / اجرا / بازنگریموضوعتصمیم گیری و حل مساله / بازاریابی، فروش و تبلیغات/ زنجیره تامینسطحسازمانیپیچیدگیمتوسط

اسلاید 3: پروژه ها از هر نوعی که باشند، گاهی به نقطه ای می رسند که هرچند تجزیه وتحلیل های زیادی صورت داده‌‌ اید، ولی همچنان مسیر آن پروژه مبهم است؛ پیشرفت پروژه متوقف می شود و اعضای تیم پروژه اگر می‌خواهند پیشرفتی داشته باشند، بایستی راه‌کارهای خلاقانه ای را برای مشکلات پیش‌روی خود، طرح کنند. شما در مورد تکنیک هایی نظیر طوفان فکری، که برای این شرایط مناسب هستند، اطلاعات مناسبی دارید. البته این‌گونه روش ها که مبتنی بر شهود و دانش اعضای تیم هستند، نتایج غیرقابل پیش بینی و تکرار‌نشدنی خواهند داشت. مهم تر آن‌که بخش بزرگی از راه حل های احتمالی از دست خواهد رفت، زیرا خارج از محدوده‌ تجربه و دانش اعضای تیم هستند. TRIZ، یک روش حل مسأله است که مبتنی بر منطق، داده و پژوهش می باشد نه فقط مبتنی بر شهود افراد. این تکنیک بر اساس دانش گذشته و نبوغ تعداد زیادی از مهندسین طراحی شده است تا توانایی تیم پروژه را در حل خلاقانه مسائل، ارتقاء دهد. بنابراین، با توجه به رویکرد ساختارمند و الگوریتمی خود، از قابلیت تکرارپذیری، پیش بینی و اعتبار برخوردار است. درک ابزار واژه TRIZ یک خلاصه روسی از عبارت نظریه حل مسأله مبتکرانه می باشد. آلتشولر و همکارانش این روش را در طی سال های 1946 تا 1985 و در کشور اتحاد جماهیر شوروی، ابداع کردند. این روش که یک روش بین المللی برای خلاقیت محسوب می شود براساس مطالعه الگوی مسائل و راه حل ها بنا شده است؛ نه بر مبنای خلاقیت شهودی و ناگهانی افراد یا گروه ها. بیش از سه میلیون الگو مورد تحلیل و بررسی های دقیق قرار گرفتند تا الگوهای مناسب در قالب روش TRIZ برای راه حل های خلاقانه کشف شود. الگوی TRIZ در حوزه استفاده سازمانی از طریق روش¬های موازی و متعددی گسترش یافت. روش هایی نظیر: فرآیندهای شش سیگما، سیستم های مدیریت ریسک و مدیریت پروژه و حتی ابتکارات سازمانی مختلف. راه حل های تعمیم یافته پژوهش TRIZبا فرضیه وجود قوانین جهان شمول برای خلاقیت، آغاز شد که پایه ای باشد برای نوآوری‌های خلاقانه و پیشرفت فن آورانه. ایده اولیه این بود که قوانین احتمالی را شناسایی و کدگذاری کنند تا آن ها را به افراد یک تیم یا سازمان آموخت و فرآیند خلاقیت را از پیش بینی‌پذیری بیش‌تری برخوردار کرد. نسخه کوتاه این پژوهش بدین شرح است: یک نفر در یک جایی، این مسأله (یا مسأله ای که بسیار شبیه این مورد است) را حل کرده است.

اسلاید 4: امروز، خلاقیت دربرگیرنده فرآیند کشف این راه حل ها و پیاده سازی آن ها برای این مشکل خاص می باشد. سه مورد از اساسی ترین یافته های پژوهش های صورت گرفته در 65 سال گذشته، عبارتند از: 1. مشکلات و راه حل ها در بین صنایع و دانش های گوناگون، تکرار می شوند. پس با دسته بندی تناقضات (که در ادامه مطرح می شود) در هر مسأله، می توانید راه حل های خلاقانه و مناسبی را برای آن مسأله شناسایی کنید. 2 . الگوهای تحولات فنی در بین صنایع و دانش های گوناگون، تکرار میشوند. 3. نوآوری های خلاقانه اغلب از تأثیرات علمی استفاده می کنند که خارج از محدوده ایجاد این نوآوری ها می باشند. رفع تناقض ها یکی دیگر از مفاهیم بنیادی روش TRIZاین است که ریشه بسیاری از مشکلات را می توان در تناقض‌‌های اساسی دانست که این مسائل را به‌وجود می آورند؛ پس یکی از راه های مؤثر برای حل یک مسأله، برطرف کردن این قبیل تناقض ها می باشد. روش TRIZ، دو دسته بندی کلی برای این تناقض ها ارائه می کند: 1. تناقضهای فنی: به این معنا که وضعیت مطلوب محقق نمی شود، زیرا چیزی در سیستم جلوی آن را می گیرد. در واقع وقتی چیزی بهبود می یابد؛ قطعاً چیز دیگری خراب شده است. نمونه های کلاسیک برای این موضوع عبارتند از: •محصول قویتر شده (خوب) ولی وزن کاهش یافته است (بد). • خدمات برای هر مشتری، سفارشی سازی شده (خوب) ولی سیستم ارائه خدمات، پیچیده تر شده است (بد). •آموزش ها یکپارچه شده اند (خوب) ولی کارمندان از وظایف خود باز می مانند (بد). 2. تناقض های فیزیکی: که به‌عنوان تناقض های طبیعی نیز شناخته می شوند؛ به این معنا که یک شی یا سیستم از تناقض¬های طبیعی یا نیازهای متضاد، رنج می برند. نمونه های روزمره این تناقض ها عبارتند از: •نرم افزار باید پیچیده باشد (تا کارکردهای زیادی داشته باشد) ولی باید ساده باشد (تا کاربرپسند باشد). •قهوه ی داغ لذت بخش است ولی نباید مشتری را بسوزاند. •آموزش باید بلندمدت باشد(تا دقیق و کامل باشد) ولی نباید کسل کننده باشد. برخی از ابزارهای TRIZ راه حل های کلی TRIZ، براساس 65 سال پژوهش طراحی شده اند و به روش های گوناگونی سازماندهی شده اند. برخی از آن ها، روش های تحلیلی هستند؛ از قبیل: •نتیجه نهایی ایده آل و ایده آل گرایی • مدل یابی عملیات، تجزیه وتحلیل و اصلاح •مکان یابی نقاط تضاد (این روش برای افرادی که از تکنیک شش سیگما برای حل مسائل استفاده می¬کنند؛ تحت عنوانتحلیل علل ریشه ای شناخته می شود) برخی دیگر، بیش‌تر تجویزی هستند؛ از قبیل: •40قانون مبتکرانه برای حل مسأله • قوانین تفکیک •قواعد تحول فنی و پیش بینی فنآوری •76 راه حل استاندارد برای حل هر مشکل فنی می توانید یک یا چند مورد از این روش ها را به‌کار بگیرید. یکی از معروف‌ترین ابزارهای این مجموعه، 40 قانون مبتکرانه برای حل مسائل، می باشد. بهترین روش برای آموزش و بررسی TRIZ، این است که مسأله را شناسایی کنید و برای حل آن اقدام کنید. از قوانین موجود در ابزار 40 قانون مبتکرانه حل مسائل(که در نشریه الکترونیکیTRIZ موجود است) برای این کار استفاده کنید.

اسلاید 5: ابزارهای مرتبطرهبری پنهان Covert Leadership Mintzbergرهبری کاریزماتیکCharismatic Leadership رهبری تحول‌گرا Transformational Leadership مزایابا استفاده از دانشTRIZ می توان به نتایج و دستاوردهای متعددی از جمله موارد زیر دست یافت: دستیابی به نوعی نگرش جامع علمی به ابداعات و اختراعات. شکل گیری جنبه های بسیار مهمی از علم خلاقیت شناسی. دستیابی به نوعی جهان بینی خلاق. کشف انواعی از راه حل ها برای مسائل ابداعی یعنی مسائلی که با روش های معمولی متداول راه حل آنها به دست نمی آید. دستیابی به بهترین و موثرترین راه حل ها برای انواع مسائل علمی، فنی، انسانی و اجتماعی. پیش بینی روند ابداعات و اختراعات در آینده (خلاقیت شناسی آینده شناختی) ارائه آموزش های نوین مبتنی بر TRIZدر مدارس و دانشگاه ها (خلاقیت شناسی پرورشی مبتنی بر TRIZ) تسهیل و تسریع روند رشد و توسعه علوم و فناوری.معایب

اسلاید 6: کاربردهایکی از کاربردهای این روش در صنعت داروسازی است. مسأله خاص شما این چنین است: هرمون های یک سلول از طریق شکست دیواره سلولی آزاد میشوند که این کار بوسیله باکتری های موجود در آن سلول انجام می گردد. البته یک روش مکانیکی برای انجام این فرآیند پیچیده و مهم وجود دارد که در حال حاضر این کار با بازده 80 درصد (آن هم بصورت متغیر) انجام می‌شود؛ بنابراین به یک روش همراه با بازدهی بیش‌تر و پایداری بالاتر نیاز است. تکنیک TRIZ، باید روشی ارائه کند که هیچ هدررفتی نداشته باشد و 100درصد هورمون ها با پایداری بالا آزاد شوند. یکی از راه های ممکن که مبتنی بر تحول فنآورانه است، جایگزینی انرژی (نیرو) به‌جای اشیاء (تجهیزات مکانیکی) میباشد؛ همان‌طور که در جراحی چشم، به‌جای استفاده از چاقو، لیزر به‌کار می‌رود. در این نمونه نیز، اشعه های فراصوتی می توانند برای شکستن دیواره های سلول مورد استفاده قرار گیرند یا اینکه از آنزیم های خاصی(انرژی شیمیایی) برای تراشیدن دیواره سلول استفاده کرد. شاید در ابتدا این روش ها خیلی کلی باشند؛ ولی مبتنی بر همین پیشنهادها، محققان، پژوهش های بیش‌تری را برای یافتن راه کارهای دقیق تر انجام می دهند (در مورد سلول ها، دیواره آن ها، مایع موجود در آنها، حرکت مایعات موجود و غیره). در نتیجه سه راه برای حل این مسأله پیشنهاد شد: •تراشیدن دیواره سلول ها با استفاده از امواج صوتی (برگرفته از ایده به‌کاربردن انرژی جای تجهیزات مکانیکی) •برش دیواره سلول ها به‌جای تراشیدن آن ها ( براساس ایده استفاده از تجهیزات موجود در روش جدید) •استفاده از آنزیم های ممکن برای خوردن دیواره های سلول و آزادسازی هورمون ها هر سه روش با موفقیت مورد آزمون قرار گرفتند ولی در نهایت آن روشی که کمترین هزینه و بیش‌ترین پایداری را داشته باشد، مورد استفاده قرار می گیرد.

اسلاید 7: زماننیروی کاردانشهزینهمنابع مورد نیاز

اسلاید 8: MGTools.irبرای کسب اطلاعات بیشتر به وب‌سایت ام‌جی‌تولز مراجعه نمایید...

رایگان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت بروز هر گونه مشکل به شماره 09353405883 در ایتا پیام دهید یا با ای دی poshtibani_ppt_ir در تلگرام ارتباط بگیرید.

دانلود رایگان